pontos-logowapen-900x250

Jeugd en junioren

 

 

jeugdjunioren001

 

Bij Roeivereniging Pontos in Lelystad kunnen jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar kennismaken met de roeisport. De jeugdroeiers worden ingedeeld in kleine groepen op basis van leeftijd en ervaring, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan roeien. Elk groepje heeft een of twee coaches, die meestal jeugd- en juniorenleden zijn met meer roei-ervaring. Er zijn ook enkele volwassen coaches die hun expertise inzetten om de jongeren te begeleiden.

Verschillende roeiniveaus

Voor jeugd- en juniorenroeiers biedt Pontos diverse niveaus om op te roeien. Ambitieuze roeiers kunnen op wedstrijdniveau worden gecoacht en deelnemen aan landelijke roeiwedstrijden. Voor degenen die liever recreatief roeien of zich prestatiegericht willen ontwikkelen zonder wedstrijddeelname, zijn er ook volop mogelijkheden. Daarnaast kunnen jeugdroeiers meedoen aan toertochten, waar plezier en prestatie hand in hand gaan.

Leuke activiteiten en jeugdkamp

Naast het roeien organiseert Pontos regelmatig leuke activiteiten voor de jeugd- en juniorenleden. Dit varieert van filmavonden en buitenspellen tot schaatsen en een bezoek aan JumpSquare. Een van de hoogtepunten van het jaar is het Jeugdkamp. Tijdens dit kamp gaan de jeugd- en juniorenleden een weekend lang roeien en plezier maken op een locatie ergens in Nederland. Dit evenement versterkt de band tussen de jonge roeiers en biedt hen een onvergetelijke ervaring.

De rol van de Jeugdcommissie

Om alle activiteiten en het roeien voor de jeugd in goede banen te leiden, heeft Pontos een Jeugdcommissie. Deze commissie regelt alles op het gebied van coaching, activiteiten, wedstrijden en het Jeugdkamp. De jeugd is ook vertegenwoordigd in het bestuur van de roeivereniging door een Jeugdcommissaris, waardoor hun stem en wensen direct gehoord en meegenomen worden in beslissingen.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!