pontos-logowapen-900x250

Vereniging

 

 

vereniging-1600x400

 

Pontos is dé roeivereniging waar enthousiaste leden uit Lelystad, maar ook uit Dronten en Swifterbant, gezamenlijk de roeisport beoefenen. Centraal gelegen in Flevoland kunnen wij door de gehele polder varen. Maar ook buiten Flevoland zijn wij vaak te vinden bij evenementen, wedstrijden en toertochten. Ook roeien wij jaarlijks een tocht in het buitenland.

Wij zijn een zeer diverse vereniging met leden in alle leeftijdscategorieen. Vanaf het moment dat je verantwoord in één van onze boten past tot op hoge leeftijd, is roeien een sport waar je echt van kan genieten.

Onze voor-en-door leden aanpak spreekt veel mensen aan en draagt bij aan de ontzettend gezellige sfeer die bij ons te vinden is.

Roeivereniging Pontos

Oprichtingsdatum 25 april 1978
Doelstellingen Het doen beoefenen en het bevorderen van de roeisport door:
  • het verwerven en instandhouden van een vloot en accommodatie
  • het verzorgen van de opleiding van de leden
  • het deelnemen aan en zelf organiseren van toertochten en wedstrijden
Aantal leden Varieert tussen 140 en 180. Pontos heeft leden en donateurs in de leeftijd van 10 tot 82 jaar.
Lidmaatschappen Pontos is aangesloten bij de KNRB en de ARB

 

Naamgeving

De roeivereniging is genoemd naar de Griekse oergod van de zee, Pontos. Samen met moeder aarde Gaia, tevens de naam van ons vlaggenschip, beschikt Pontos over een uitgebreid en fier nageslacht, en dat is maar goed ook want alle boten van Pontos worden naar een van die nakomelingen genoemd. Op dit moment zijn dat bijna vijftig boten.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.