pontos-logowapen-900x250

Veiligheid

 

 

De vertrouwenscontactpersoon bij Pontos

Wij willen een roeivereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Een onveilig gevoel kan veroorzaakt worden door ongewenst gedrag en dat willen we stoppen. Als jij ongewenst gedrag ervaart, willen wij dat als club weten zodat we jou daarbij kunnen ondersteunen.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, zoals pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar je kunt ook problemen ervaren waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met onze vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

Tenslotte kun je aangesproken zijn op je gedrag en je daar rot over voelen. Ook dan kun je bij de vertrouwenscontactpersoon terecht om gehoor te krijgen voor wat dat met je doet en misschien ook eens te sparren over hoe we met ons allen kunnen bijdragen aan een plezierig klimaat op onze club.

Wat doet de VCP?

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk en jij blijft anoniem.

Wie is de VCP van Pontos?

Hans Otto en Evelijn Pereira zijn de vertrouwenscontactpersonen bij Pontos. Beiden hebben de opleiding tot vertrouwenscontactpersoon gevolgd.

hans Hans is in het dagelijks leven psycholoog met een eigen praktijk.
evelijn Evelijn is in het dagelijks leven docent natuurkunde op een middelbare school in Harderwijk.

Hoe kun je de VCP bereiken?

Via het e-mailadres pcv.[antispam].@rvpontos.nl kun je contact leggen met de VCP. Hans of Evelijn nemen dan in principe binnen 48 uur contact met je op. Let op: het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken, niet om al te melden waar het over gaat.

De telefoonnummers van de VCP’s zijn op de website van Pontos te vinden achter de log-in.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Raymond Brettschneider Van harte Ferry, absoluut verdiend!

Raymond Brettschneider Wow, goed gedaan, en verdient! Vele veilige (en droge) kilometers toegewenst!

Leendert Aarts Heren, nogmaals gefeliciteerd

Raymond Brettschneider Van harte gefeliciteerd allemaal! Goed gedaan!