pontos-logowapen-900x250

Lid worden

 

 

U bent van harte welkom!

Op verschillende momenten in de week zijn er roeiers op vereniging aanwezig en kunt u eens komen kijken en kennismaken. Het beste is om even een afspraak te maken via het contactformulier.

In de agenda op de website kunt u zien wanneer welke activiteiten op de vereniging plaatsvinden, dit zijn veelal leuke momenten om eens langs te komen.

Proefles

Wilt u het roeien zelf ervaren? Maak een afspraak voor een proefles! U krijgt dan allerlei informatie over roeien en de vereniging en kunt natuurlijk al uw vragen stellen. Daarbij kunt u daadwerkelijk zelf in de boot het roeien ervaren. Een proefles kunt u ook voor meerdere geïnteresseerden tegelijk aanvragen. Vraag hier uw proefles aan.

Aanmelden

Roeien is een erg toegankelijke sport en er zijn maar weinig zaken om rekening mee te houden. De belangrijkste vereisten voor roeien zijn:

  • Beschikken over zwemdiploma A
  • Minimaal 10 jaar oud zijn
  • Minimaal 1,40 meter lang zijn

Voldoet u niet aan deze vereisten, maar wilt u toch roeien? Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier.

Roeien is in vergelijking met andere sporten een relatief goedkope sport. Lees ook de informatie over de contributie.

Door lid te worden van Roeivereniging Pontos kunt u (na het verkrijgen van de juiste vaardigheden) gebruik maken van het materiaal van de vereniging. Naast de eventuele aanschaf van eenvoudige sportkleding zijn er geen grote kosten verbonden aan het beoefenen van de roeisport. U kunt zich hier aanmelden.

Aan de slag

Volwassenen

Wanneer u begint met roeien wordt begonnen met een basisopleiding. In deze opleiding doet u in ongeveer 12 lessen (1 of 2 keer per week) de basisvaardigheden van het roeien op, met als doel om zo snel mogelijk zelfstandig het water op te kunnen. Zelfstandig is hierbij een relatief begrip, aangezien kan worden gestart in een boot voor meerdere personen (met stuurman/vrouw) of in een skiff. In welke boot u start is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en persoonlijke mogelijkheden en wensen. Doorgaans starten in het voorjaar (april) en het najaar (september) basisopleidingen, maar ook buiten die momenten kan in overleg eventueel worden gestart.

Zodra u de basisvaardigheden heeft opgedaan kunt u zelfstandig (al dan niet in een ploeg) aan de slag en op die manier vrijblijvend uw ervaring uitbreiden of doorgaan met vervolgcursussen (dit kan natuurlijk ook na enige tijd). Ook voor de vervolgcursussen geldt dat het mede afhankelijk is van de wensen en ambities op welke manier dit wordt vormgegeven.

Jeugd en junioren

Jeugd en junioren starten doorgaans in maart en augustus, maar kunnen meestal ook tussendoor aansluiten wanneer er plaats in een geschikte groep beschikbaar is. Er wordt gestart, mits het weer dit toelaat, in een skiff. Het is echter ook mogelijk om in een ander boottype te beginnen indien hier een ploeg voor kan worden gevormd. Na het behalen van de eerste bevoegdheid blijven jeugd- en juniorleden veelal in groepsverband roeien.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.