• info@rvpontos.nl

Vereniging

Inleiding

Pontos is de roeivereniging waar enthousiaste leden uit met name Lelystad, maar ook Dronten en Swifterbant, gezamenlijk de roeisport beoefenen. Centraal gelegen in Flevoland kunnen wij door de gehele polder varen. Maar ook buiten Flevoland zijn wij vaak te vinden bij evenementen, wedstrijden en toertochten. Zelfs begeven wij ons jaarlijks buiten Nederland om bijvoorbeeld toertochten in het buitenland te ondernemen.
Wij zijn een zeer diverse vereniging met leden in alle leeftijdscategorieen. Vanaf het moment dat je verantwoord in één van onze boten past, tot op hoge leeftijd, blijft het roeien een sport waar je echt van kan genieten.

Onze voor-en-door leden aanpak spreekt veel mensen aan en draagt bij aan de ontzettend gezellige sfeer die bij ons te vinden is.

 

Roeivereniging Pontos

Oprichtingsdatum 25 april 1978
Doelstellingen Het doen beoefenen en het bevorderen van de roeisport door:
– het verwerven en instandhouden van een vloot en accommodatie
– het verzorgen van de opleiding van de leden
– het deelnemen aan en zelf organiseren van toertochten en wedstrijden
Aantal leden Varieert tussen 125 en 150. Pontos heeft leden en donateurs in de leeftijd van 10 tot 82 jaar.
Lidmaatschappen Pontos is aangesloten bij de KNRB en de ARB

 

Geschiedenis

543

In de eerste jaren werd er geroeid vanuit een noodvoorziening op de Noordersluis,…

Pontos is opgericht op 25 april 1978 in Lelystad. In de eerste jaren werd er geroeid vanuit een noodvoorziening op de Noordersluis, maar sinds 1984 is Pontos aan het Gelders Diep gevestigd.

Pontos is een roeivereniging waar enthousiaste leden uit met name Lelystad, maar ook Dronten en Swifterbant, gezamenlijk de roeisport beoefenen. Het is een zeer diverse vereniging met leden in alle leeftijdscategorieen. Vanaf het moment dat je verantwoord in één van onze boten past, tot op hoge leeftijd, blijft het roeien een sport waar je echt van kan genieten. De voor-en-door leden aanpak spreekt veel mensen aan en draagt bij aan de gezellige clubsfeer.
Centraal gelegen in Flevoland kunnen wij door de gehele polder varen. Maar ook buiten Flevoland zijn wij vaak te vinden bij evenementen, wedstrijden en toertochten. Zelfs begeven wij ons jaarlijks buiten Nederland om bijvoorbeeld toertochten in het buitenland te ondernemen.

luchtfoto03

Centraal gelegen in Flevoland kunnen wij door de gehele polder varen…. Op deze luchtfoto is mooi te zien hoe er vanuit ons clubgebouw de polder in te roeien is. (Foto: Menno Zootjes)

 

De naamgeving

De roeivereniging is genoemd naar de Griekse oergod van de zee, Pontos. Samen met moeder aarde Gaia, tevens de naam van ons vlaggenschip, beschikt Pontos over een uitgebreid en fier nageslacht, en dat is maar goed ook want alle boten van Pontos worden naar een van die nakomelingen genoemd. Op dit moment zijn dat ruim veertig boten.

Tekst

De gang van zaken