pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Drie Pontos-vieren naar de AA-Race

Geplaatst op 23-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Annemieke

aa-race 2

Met maar liefst drie boten vertrok afgelopen zondag een hele delegatie roeiers, stuurtjes en supporters naar de AA-Race bij Alkmaar, een wedstrijd van vier kilometer. Na een week vol regen, hagel, kou en zeer harde wind hadden we het goed getroffen met het weer. Fris, zonnig en een enkele verdwaalde hagelsteen tijdens het wachten op de start.

De Heren Masters in de Pegasos mochten als eerste van start, kort daarna vertrokken de twee Dames Masters, die direct achter elkaar startten. Al snel volgde hier een felle strijd waarin ook de sturen veel te doen hadden. Heel even raakten de riemen van beide boten in elkaar, gelukkig zonder gevolgen. De Pegasos werd door een inhalende ploeg lelijk naar de kant gedrukt waardoor hun riemen aan de ene zijde de basaltblokken raakten en aan de andere kant de riemen van de oplopende ploeg. Gelukkig kregen ze uiteindelijk toch weer ruimte en konden ze in volle vaart verder roeien.

De Amphitrite had een benauwde passage bij de brug en moest inhouden om een andere boot voor te laten gaan. Strak aansluiten en zodra er ruimte was konden ze weer volle kracht vooruit en werd de andere boot alsnog ingehaald.

Voor alle drie de Pontosboten was het een leuke wedstrijd vol belevenissen. Ook zijn alle drie de ploegen zeer tevreden met de behaalde resultaten. De ‘nieuwe’ dames (Atalanta) worden per wedstrijd sterker en komen steeds dichter bij de ‘oude’ dames (Amphitrite) en eindigden daarmee mooi in het midden van het veld. De ‘oude’ dames zijn na berekening op handicap als tweede geëindigd. En de Heren Pegasos zijn zelfs op de eerste plaats geëindigd! Ze werden zowel eerste, als laatste…

Moe en voldaan vertrok de delegatie weer terug naar Lelystad, waar na het opriggeren van de boten met ruim twintig mensen gezellig samen op Pontos werd gegeten.

Over de AA-race: De AA-race, gehouden in het pittoreske Noord-Holland, is een begrip in de roeiwereld van Nederland. Deze jaarlijkse roeiwedstrijd, die voor het eerst werd georganiseerd in 1985, heeft een rijke geschiedenis van competitieve roeisport tussen clubs uit het hele land. De race vindt plaats op het Alkmaar-Kolhorn Kanaal, startend bij de Broekhornerbrug in Broek op Langedijk en eindigend bij de Nollenbrug in Alkmaar. Met een parcours van vier kilometer dat uitdagingen biedt aan zowel ervaren als jongere roeiers, trekt de race meer dan honderd teams die strijden om de eer en de trofeeën. De AA-race is een test van kracht en uithoudingsvermogen, afgesloten met een gezellige borrel en buffet voor de deelnemers.

 

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Leendert Aarts
23 apr 2024 16:37

Gefeliciteerd en na wat ik zie en gelezen heb ook erg gezellig

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.