pontos-logowapen-900x250

Opleiding en coaching

 

 

coaching001

Doorstroomschema

doorstroomschema

Doorstroming

Na het behalen van het eerste kruisje kan onder begeleiding van een coach volgens het ‘Pontos doorstroomschema’ in andere boottypen worden geroeid. In principe kunnen bevoegdheden worden behaald in de volgorde volgens dit schema. In overleg met de kruisjescommissie kan echter van de aangegeven route worden afgeweken!

Bij overgang van C2x+ of 1x, naar C4x+ of 2x kan het gebruik van een C2x worden overwogen.
Doorstroming van C4x+ naar 4x+ geschiedt bij voorkeur met een skiff- bevoegdheid (1x).
Bij doorstroming van C4+ naar 4+ en/of 8+ wordt ervaring in een skiff aangeraden.

Beschermde boten en bevoegdheden

Naast de reguliere kruisjes kennen we ook bevoegdheden voor beschermde boten. Dit zijn vaak de meest nieuwe of extra dure boten, waar maar een beperkt percentage leden in mag om te snelle slijtage te voorkomen. Deze leden dienen een hoge technische roeivaardigheid aan te tonen.
Jaarlijks wordt per beschermde boot geëvalueerd hoeveel roeiplekken er beschikbaar zijn en worden potentiële beschermde roeiers toegewezen aan de boten. Hierbij kan gevraagd worden om opnieuw voor te roeien om aan te tonen dat de technische vaardigheden niet verwaterd zijn. Jaarlijks wordt tevens geëvalueerd welke boten een beschermde status moeten hebben of wanneer een voorheen beschermde boot beschikbaar gesteld wordt voor algemeen gebruik.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.