pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Westelijke uitdagingen….

Geplaatst op 19-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Mariët

Onze tweede wedstrijd in onze nieuwe boot MET nieuwe riemen, die net een dag eerder droog waren. Met dank aan een snelle actie van Joyline! Schetst onze verbazing dat er geen herenbeginnelingen dubbel twee veld is uitgeschreven! Hebben we eindelijk een perfecte boot werkt de wedstrijdleiding niet mee! Na een (dringend) mailtje van ons naar de wedstrijdleiding (en waarschijnlijk menig andere coach) werd er gelukkig toch een HB2x uitgeschreven. En zelfs de HB1x op een andere dag dan de HB2x, wat heel fijn is want dan kunnen de heren ook tegen elkaar racen. Dan vindt de coach leuk want van de heren hoeft het skiffen vaak niet!

Riemen geverfd, boten geladen, auto geladen, zonnebrand mee, een heel scala aan petjes, en gaan!

Het was warm zaterdag, erg warm! Gelukkig was de voorwedstrijd niet zwaar, negen ploegen ingeschreven, 8 finale plaatsen. Simpel rekensommetje, niet laatste worden. Voor de zekerheid (mochten ze vanwege wind of zo zich nog bedenken en minder ploegen toelaten in de finale) had ik opdracht meegegeven: als het niet te veel moeite is laat er dan twee achter je. Simpele opdracht, uitstekend uitgevoerd volgens plan. Wachten op de finale, zorgen dat we uit de zon kwamen te zitten. Gelukkig was er een grote finishtoren met prachtige schaduw in een koel windje.

Finaletijd. We kwamen er wel achter dat de ander voorwedstrijd erg snel was dus opdracht: bij de eerste 5 blijven.

Helaas was toen de heren de wedstrijdbaan opdraaide de wind ontzettend toegenomen en stonden de riemen waarschijnlijk te zwaar, leermomentje: klikringen meenemen in de boot. Bij de eerste vijf blijven werd net een brug te ver, toch een mooie zesde plek met Nereus en Okeanos ver achter zich latend.

De botenwagen achtergelaten en lekker terug naar Lelystad.

Zondag skiffen! Beide in dezelfde voorwedstrijd, eerste vier gaan naar de A-finale. Omdat de wedstrijd erg vroeg was hadden we ’s ochtends krap tijd om op tijd op te roeien. Stom, STOM, als coach had ik beter moeten weten, altijd de afstelling controleren, zeker omdat ze bijna nooit skiffen! Bleek namelijk met deze ontzettende tegenwind dat de Doto prima stond en de Zephyros veel te zwaar. Dat werd ook duidelijk in de resultaten: Thijmen naar de A-finale en Jarne naar de B-finale met een open blaar op de hand.

Dat overkomt ons niet nog een keer, de Zephyros drie (!!) cm lichter gezet en met goede moed op de finales gewacht.

Bij het oproeien was er een boutje van de rigger van de Zephyros afgetrild en zat de rigger los, ik als een gek racen om een boutje en sleutel te halen. In de haast de verkeerde sleutel meegenomen, volkomen vreemdelingen aangesproken in de buurt van de start of ze een sleuteltje 10 bij zich hadden en ja hoor een oud Pontos lid (wat is de kans!) had er eentje bij zich. In de haast ben ik vergeten zijn naam te vragen. Boutje erop en gaan! Helaas kan ik mij niet in tweeën splitsen en met allebei meefietsen maar gelukkig waren daar Marc en Paulien weer! Zij fietsten verder met Jarne mee waardoor ik weer naar de start kon gaan om met Thijmen mee te fietsten.

Vrij lang bij de start moeten liggen met veel wind waardoor Jarne een slechte start had, gelukkig werd dat weer goed gemaakt en hij lag lang als eerste maar toen kwam Aegir opzetten en werd het een ontzettende spannende race, uiteindelijk moest een foto finish de uitkomst verklappen, op 0,15 sec tweede. Bloedstollend.

Thijmen had ook een slechte start en lag meteen achter, helaas kon hij het niet meer goed maken maar hij probeerde met alle macht zijn zesde plek te verdedigen tegen een Wageningse stormram, helaas na 1500 meter moest hij de meerder erkennen in de Argonees en werd hij zevende, gelukkig nog voor Thêta.

Nadat alle tranen gedroogd waren en alle wonden verzorgd, afriggeren, opladen en lekker naar huis!

Het was mede door het warme weer van zaterdag een heerlijk roeiweekend en een mini mede blikje voor Pontos: de zoon van Marc en Paulien, Guayo is beginnelingen af doordat zij blik trokken in de heren beginnelingen vier met!

Waarvoor Hulde!

cd302833-7507-4e1e-9058-89be0a6839f8dscn5684

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Leendert Aarts
17 jul 2022 21:35

Goed verslag, Jarne en Thijmen klasse mannen ga zo door

Pauline Roumans
20 jun 2022 22:02

Leuk, je sfeerverslag! Mooi om Jarne en Thijmen in actie te zien en mee te kunnen fietsen. Die jongens blijven groeien! En grappig dat je Guayo nog even noemt, die de eerste roeibeginselen heeft geleerd bij Pontos ;-)

Lieke Oostveen
20 jun 2022 10:59

Ja Mariet, leuk verslag, ik leef helemaal mee. Volgende keer weer een ervaring rijker....

Leendert Aarts
19 jun 2022 23:38

Mannen ga zo door, toch gefeliciteerd met de resultaten. Mariët, leuk verslag

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Raymond Brettschneider Van harte Ferry, absoluut verdiend!

Raymond Brettschneider Wow, goed gedaan, en verdient! Vele veilige (en droge) kilometers toegewenst!

Leendert Aarts Heren, nogmaals gefeliciteerd

Raymond Brettschneider Van harte gefeliciteerd allemaal! Goed gedaan!