pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Toerkruisje, start van een nieuw avontuur

Geplaatst op 08-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Toercommissie - Louise

toer-vlot-vertrek
Het behalen van het toerkruisje 2024 is van start gegaan met een theorieavond op 22 maart, waar ervaringen werden gedeeld die de basis legden voor de uitdagingen die komen gaan.

Op naar het water, eerste praktijkdag op 6 april
Op zaterdag 6 april was het moment daar: onze eerste praktijkdag. Met een indrukwekkende vloot van vijf boten, waaronder twee Wherry’s, twee C2x+ en een C4x+, trokken 14 deelnemers en 5 coaches onze wateren op om te oefenen bij kleine eilandjes, smalle kanaaltjes, aanleggen aan hoge wal en het oefenen bij te kleine doorvaartopeningen.

Dit prille begin van het seizoen, versterkt door fantastisch weer, maakte de planning een spannende uitdaging. We werden afgelopen week gevraagd of we bereid waren tot enige flexibiliteit om een C2x+ uit onze reservering te halen en die aan degene te ‘geven’ die aan het trainen zijn voor de Elfstedenroeimarathon 2024 die plaatsvindt op 10 en 11 mei. Dus we hebben uiteindelijk een C4x+ gereserveerd als alternatief voor toerroeien. Mis deze kans niet om ook hen aan te moedigen!

toer-theorie-2024
Vervolg de weg naar het Toerkruisje
De volgende belangrijke data zijn 13 en 20 april, waarop de vervolgtrainingen en uiteindelijk het afroeien voor het toerkruisje gepland staan. Deze activiteiten vinden voornamelijk in de middag plaats, en voor de exacte tijden van de bootafschrijvingen kun je een blik werpen op de planning. Let op: enkel diegenen die de theorieles hebben bijgewoond en zich hebben ingeschreven, kunnen deelnemen aan de praktijklessen en in aanmerking komen voor het toerkruisje. Overweeg je inschrijving voor een volgende ronde.

Een zonnig jaar vol activiteiten
2024 belooft een zonnig jaar te worden, vol met roeiactiviteiten en gezelligheid. Kom naar buiten, moedig elkaar aan en draag bij aan de fantastische roeiclub Pontos.

Lees ook: Het regent toerkruisjes!

hoog-aanleggen

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.