pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Lustrum 15 juli 2023

Geplaatst op 29-08-2023  -  Categorie: Algemeen

pontos-lustrum

Geslaagd Lustrumfeest

Op 15 juli was het zover! Na voorbereidende vergaderingen van de Lustrumcommissie, inkopen doen, tent opzetten, taart maken, drankjes maken om te proosten, kantine gereed maken, eten voorbereiden, VIP’s uitnodigen en vele andere klussen, was het vanaf 9 uur ’s ochtends een drukte van belang bij onze roeivereniging. Het zonnetje scheen en er stond niet teveel wind, dus de Vlootschouw kon van start. In sneltreinvaart werden bijna alle boten van Pontos in het water gelegd. Prachtige uitdossingen en versieringen maakten van deze Vlootschouw een waar feest. Wethouder Rinze Broekema en zijn zoontje hebben flink gezwaaid naar alle fraaie boten.

Na het opruimen van de boten was het tijd voor een feestelijke toespraak van voorzitter Frens Dijkman. Hij bedankte de aanwezige leden van de vereniging en wenste Pontos, in aanloop naar het 10 e lustrum, minimaal 250 leden en veel succesvolle wedstrijden toe. De Barcommissie had prachtige groene en blauwe cocktails gemaakt waarmee werd geproost op onze jarige vereniging. Veronique had een megataart gemaakt, waarvan vervolgens volop is gesmuld.

Voor veel leden en oud-leden was dit de gelegenheid om gezellig bij te kletsen. Eregast Liesbeth Driest (voorzitster van de Amsterdamse Roei Bond) was blij dat zij was gekomen. Ze was zeer onder de indruk van onze vitale roeiclub met z’n geweldige voorzieningen en schitterend roeiwater. Leuk om dat ook eens van een ander te horen! Liesbeth heeft ons een mooie agapanthus gegeven. Van Sportbedrijf Lelystad kregen we een groot boeket bloemen.

Om half 1 werd het middagprogramma gestart met een roei-safari. De 7 deelnemende boten moesten zoeken naar diverse dieren. Ook het uitvoeren van een lijst met 45 opdrachten, een “crazy45” hoorde bij dit programma onderdeel. Het was verrassend dat de tijger en de olifant makkelijk gevonden werden, maar een ijsvogel niet, en soms zelfs geen zwaan. De laatste boot die de roeisafari ging doen is overvallen door een flinke regenbui, maar ondanks dat kwamen ze terug met een glimlach op hun gezicht.

Daarna was het tijd voor het C2 behendigheidsparcours. Tussen 4 boeien door slalommen, om een keerboei heen en zo snel mogelijk weer terug. De stevige wind heeft het parcours een beetje veranderd, maar de snelste tijd was 3 min 20s voor de boot van Nynke, Gideon en Susanne. Goed gedaan hoor. Verder is er volop gespeeld met het roei Wie is het, memory en de pictionary. Deze spellen zijn nog aanwezig op Pontos.

Bij de start van de traditionele barbecue werden we getrakteerd op een enorme plensbui. Snel werden alle roosters en woks onder de luifel geplaatst. Om 19.00 uur was het gelukkig droog en konden we weer gewoon naar buiten. Er is heerlijk gekookt voor ongeveer 70 deelnemers. Chefkok was Jan Cornelisse. Zijn belangrijkste secondanten waren Riaaz en zijn familieleden en Hans Kip. Geweldig gedaan koks, we hebben er heerlijk van gegeten!!!


Na het eten bleef het nog lang gezellig. Het was een leuk lustrumfeest. We verheugen ons nu al op 2028, want dan bestaat Pontos (hopelijk) 50 jaar en zullen wij het 10 e lustrum kunnen vieren. Hopelijk is iedereen er dan ook weer bij. En een heleboel nieuwe leden natuurlijk.

groepsfoto-kleiner

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Heel leuk inititief. Kunnen helaas niet komen, hebben een trouwerij

Leendert Aarts Goed initiatief weer, traditie

Theo Schopmeijer Wat een leuk initiatief! Helaas ben ik verhinderd vanwege een theatervoorstelling maar ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe traditie!

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos