pontos-logowapen-900x250

Nieuws

ZRB in Tilburg

Geplaatst op 01-05-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Arjen & MariĆ«t

zrb-in-tilburg

Na twee gezellig wedstrijden op de bosbaan is het tijd om af te dalen naar Tilburg voor de ZRB. De ZRB blijft altijd een lastige wedstrijd aangezien deze op een kanaal plaatsvind met maar vier banen die ook nog niet geweldig aangegeven zijn. 

Dit jaar hadden de geniale koppen van de organisatie bedacht dat als er meer dan 12 inschrijvingen waren (dwz drie voorwedstrijden) er ipv voorwedstrijden time-trials gedaan worden over 1500 m. Die dan vóór de voorwedstrijden geroeid zouden worden. Natuurlijk waren er in het veld van Jarne en Thijmen 13 inschrijvingen waardoor we op zaterdag al om 6:00 ‘s ochtends moesten vertrekken. Dezelfde geniale koppen hadden ook bedacht dat we naar geen b-of c-finales gingen doen, dat betekende dat J&T dus bij de eerste vier moesten roeien. Dat werd een flinke kluif gezien de ploegen die meededen. Ze deden hun uiterste best maar het werd een 9de plek waarbij de nummers 6,7,8,9 en 10 bijzonder dicht op elkaar zaten. Eindconclusie: om 10:00 in de ochtend zaten we alweer in de auto terug. 

Op zondag moesten de weer aantreden in de development programma en nu moesten ze bij de eerste 8 zien te geraken, helaas waren er al 7 ploegen die gevorderd (al één of meerdere blikken) zijn dus we wisten dat dit nog moeizamer zou zijn. Deze keer hadden de heren voor hun gevoel wel beter geroeid, de tijden waren ook een stuk sneller, maar met een 14de plek konden we de boot weer af gaan riggeren. Weer zaten ze er wel dicht bij aangezien de ploegen 9,10,11,12,13 en 14 binnen vier seconden lagen.

Joyline mocht zondag aantreden in het gevorderde skiff veld met wel 15 deelnemers en moest bij de time-trial bij de eerste vier eindigen om nog een keer te mogen strijden. Na een zinderde race had zij samen met de dame van Njord exact dezelfde tijd, tot op de honderdste nauwkeurig. Ze werden samen nummer 3 en 4 die naar de finale mochten. Even gericht wat eten en rusten en dan nog een keer voor het echte werk, 2000 m boord aan boord.

Joyline kwam de eerste 1000 m wat moeizaam op gang maar liep lekker in bij de laatste 1000 m. Op een halve bootlengte werd ze net vierde. Wat een zeer goed resultaat is! 

Het waren lekkere zonnige dagen met een uitstekende snelle elektronische tijdwaarneming en we hebben uitgebreid met onze Pontos jasje in beeld van de live-stream gestaan!

Nu twee weken verbeteren en op naar de Willem Alexander baan voor de Raceroeiregatta!

whatsapp-image-2023-04-30-at-18-44-07whatsapp-image-2023-04-30-at-18-44-07-1

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Raymond Brettschneider
06 mei 2023 08:09

Goed bezig Joyline, Jarne en Thijmen!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.