pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Warm, warmer, WARMST…..

Geplaatst op 13-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Mariët

image0

Lekker weertje toch? Prima weertje voor een roeiwedstrijd!
De Northwave regatta was aan de beurt op de Willem Alexanderbaan (WAB).
Jarne en Thijmen besloten de botenwagen al op vrijdag te brengen met de superauto van Jarne’s vader, de auto heeft soms elektriciteit en soms niet. Dat betekende soms weten hoe hard je reist en soms niet….
De zaterdag begon goed, J&T zoals verwacht B-finale gehaald in het development veld en Joyline roeide relaxed in tempotje 26 naar de A-finale in het gevorderden veld. Daarna werd het relaxen in de schaduw tot de finales. Gelukkig waren er tenten neergezet bij het erevlot zodat er genoeg schaduw was. Ook in de loodsen, waar het nog redelijk koel was, was het erg druk met loungende roeiers.
De heren mochten de spits afbijten in de finales en spurtte meteen uit de start naar de finish en lieten niemand meer voorbij! En dat betekende hun eerste punt in het development programma. Joepie!
Daarna mocht Joyline de hitte in. Haar finale bestond uit een duidelijke scheiding tussen de snelste vier en de langzaamste vier. Gelukkig zit Joyline bij de snelste vier! Na een goede race werd ze vierde, goed dicht op de één, twee en drie.
Daarna lekker terug in een auto die de hele dag in het zonnetje heeft gestaan. Poeh.
Op zondag was de wind verder gedraaid en stond loodrecht op de baan waardoor er besloten werd maar 6 banen te starten. Dat hielt in dat Joyline opeens een voorwedstrijd moest roeien voor het elite veld. Dat werd niet in dank afgenomen aangezien dat betekent dat je om vijf uur weg moet rijden uit Lelystad voor een veld wat je zeker niet gaat winnen. Mede gezien de warmte en de vermoeidheid in de benen van zaterdag, is besloten niet te starten.
De heren daarentegen moesten wel aan de bak. In de voorwedstrijd moesten ze minimaal derde worden en dat lukte prima met een mooie tweede plek, helaas hadden we deze keer een wat minder intelligente commentator. Hij beweerde dat Pontos uit Almere kwam, ZUCHT.
Na een gevecht met de steeds kleiner wordende schaduw waar we zaten mochten de heren in de finale aan het werk. Het lukt goed om als eerste uit de start te komen maar al snel moesten ze toch hun meerdere erkennen in een Proteus boot en ook een Triton boot, na 1500 m vechten gaf Jarne’s onderarm de brui eraan en schakelde het gevoel uit. Twee halve snoekjes verder en ze kwamen als vierde over de streep.
Al met al een warm weekendje, zelfs als je als coach niet hard hoeft te roeien!

image2

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Suzan van der Velde
14 jun 2023 11:58

Aha, zo ging het met Joyline! We dachten al, maar toch , En op zo’n warme dag voor de buis naar roeien kijken, ook niet verkeerd. Zij zei Lelystad idd, maar ‘s middags; “ Pontos uit Lelystad, daar hebben we wel respect voor gekregen “. En idd, Wederom Chapeau! Ook voor hun coaches zei de speaker! Warme petjes af voor jullie!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Theo Schopmeijer Mooie prestatie van Damir! Leuk dat Pontos ook op dit gebied van zich laat merken!

Raymond Brettschneider Was een ontzettend leuke dag met de jeugd!

Theo Schopmeijer En wanneer jullie volgend jaar weer gaan, dan ga ik graag mee!

Annette Post Met grote dank aan deze coach! Ik wens met je mee Mariët! De thuisbasis zal altijd Pontos zijn…