pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Vroege vogels genieten van dauwroeien

Geplaatst op 24-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Pontos

dauwroeien
Op zaterdagochtend 22 juni verzamelde een enthousiaste groep van 18 roeiers zich bij Roeivereniging Pontos in Lelystad voor het dauwroeien. Om 05.30 uur stond iedereen klaar, en om 06.00 uur gingen de boten te water. Het vroege opstaan werd beloond met een serene roeitocht in de ochtendrust, waarbij de natuur ontwaakte en de zon opkwam.

De roeitocht

De roeiers verdeelden zich over verschillende boten: een C4+, drie C2+ en een Werry. De tocht voerde via het zijkanaal langs de KFC en verder over de Larservaart. De kalmte van de ochtend en het prachtige uitzicht, verlicht door de opkomende zon, zorgden voor een onvergetelijke ervaring.

Pauze en terugtocht

Halverwege de ongeveer 14 kilometer lange tocht was er een korte pauze, waarbij de innerlijke mens goed verzorgd werd door de organisatie, onder leiding van Louise en Monique. Na een herindeling van de boten roeide de groep terug naar de roeivereniging. Rond 09.00 uur kwamen ze weer aan, waar er gezamenlijk werd nagepraat en genoten van koffie, thee en koek.

Volgende evenementen

Deze dauwroeitocht smaakte naar meer, en de organisatie beloofde binnenkort weer een evenement te organiseren echter altijd met een verrassing. De volgende tocht is naar het Mechanische Erfgoed Centrum op 6 juli. Blijf de evenementen in de gaten houden voor meer roeiplezier.

Op de Facebookpagina van Pontos is een fotoalbum te vinden met veel foto's van dit evenement. Bekijk de foto's om na te genieten of om te zien wat je gemist hebt.

dauwroei

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Heel leuk inititief. Kunnen helaas niet komen, hebben een trouwerij

Leendert Aarts Goed initiatief weer, traditie

Theo Schopmeijer Wat een leuk initiatief! Helaas ben ik verhinderd vanwege een theatervoorstelling maar ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe traditie!

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos