pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Vrijdag 2 juni, NSRK op de Bosbaan.

Geplaatst op 05-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Annette

nsrk-op-de-bosbaan

Vrijdag 2 juni, NSRK op de Bosbaan.

Wie dacht dat pubers een gat in de dag slapen als ze een dagje niet naar school hoeven, kent de kanjers van team Porteum-Pontos nog niet! Deze helden stonden namelijk vrijdagochtend stipt om kwart over zeven te trappelen voor ons clubgebouw om naar Amsterdam te gaan: roeien op de Bosbaan: wie wil dat nou niet?

In het diepste geheim en onder bezielende coaching van de ervaren Bosbaanroeiers Jarne en Thijmen hebben Kaj, Nienke, Susanne, Wesley, Jamie en Jayden de afgelopen weken getraind voor het Nationale School Roei Kampioenschap 2023 in Amsterdam.

Team Porteum-Pontos, alle roeiers zijn zowel scholier op Porteum als lid van Pontos, kwam uit op twee onderdelen: een C4x+ gevuld met de jongens en een C4x+ gemengd. Een goede rekenaar ziet dat de heren dus erg vaak de boot in mochten. Beide keren was de afstand 500 meter en werden er twee voorwedstrijden geroeid.

We waren als eerste groep aanwezig, de Bosbaan was op een enkele vroege roeier na, nog akelig stil. Dat veranderde rap toen de concurrenten van andere scholen binnen druppelden. Omdat daags na de NSRK ook het NK Groot op de baan kwam, werden er gedurende de dag opleggers vol boten aangevoerd, waardoor de coaches soms likkebaardend bij een wagen bleven hangen. Er werden boten toegewezen en er werd uitleg gegeven over de start: bij de start moet je onder het nummer gaan liggen van de baan en de stuur dient een naar beneden hangend klosje te pakken, wat je pas mag loslaten als de scheidsrechter het startsignaal geeft. Maar in baan 5, de baan met onze toppers in de eerste voorwedstrijd, hing het klosje twee meter buiten bereik: dan maar starten zonder klosje, dat mocht ook.

image4

De gemengde boot haalde elke 500 meter als eerste de eindstreep met duidelijke overmacht, zelfs als er andere boten met elkaar in aanvaring kwamen in een andere baan, werd er geconcentreerd doorgeroeid. Hilarisch om te zien dat er van een concurrerende school, een docent op stuur met een C4x+ vol dwarse pubers, zijn team schreeuwend naar de eindstreep brulde, maar geen enkele gehoor vond bij de roeiers, die de riemen loslieten, gingen peddelen met hun handen en vrolijk zingend achteraan eindigden.

Hoe anders was de sfeer bij team Porteum-Pontos: gedreven en doelgericht werd er samengewerkt en snoeihard geroeid, wat uitmondde in een dik verdiende eerste plaats voor de gemengde C4x+.

image3

image2-1

De samenwerking tussen Porteum en Pontos was een daverend succes, de school faciliteerde in wedstrijdshirts waar de naam van de school en Pontos op had moeten staan, dat was helaas niet helemaal gelukt, maar we gaan zeker volgend jaar in de herhaling!

Met dank aan de initiatiefnemer van deze roei-ervaring: Wiecher van Dalsum, docent Duits op Porteum, ook aan de enthousiaste gelegenheidswedstrijd-coahes Jarne en Thijmen, voor het vervoer: de opa van Kaj en jeugdcommissaris Annette en maar vooral: Hulde aan de roeiers, jullie hebben een prachtige prestatie geleverd!

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Suzan van der Velde
06 jun 2023 07:57

En wat een mooi initiatief!

Suzan van der Velde
06 jun 2023 07:56

Nou, wat mooi!!

Marc Peerdeman
06 jun 2023 07:26

Echte winnaars. En mooi succes voor de coaches

Ineke Beukers
05 jun 2023 22:59

Gefeliciteerd!!!!! Wat fijn voor jullie èn voor jullie begeleiders. Wieger, wat een goed initiatief!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!