pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Rondje Pontos

Geplaatst op 03-10-2020  -  Categorie: Algemeen

Vlot weg, boom aan bakboord en polletje waterplanten

Omdat ’s-middags het vlot zal worden ontmanteld, zodat de werkzaamheden aan de beschoeiing en werf kunnen beginnen, is het Rondje P een week eerder gevaren.

Aan deze editie deden 6 boten mee, waaronder een jeugdige debutantenboot Bastiaan, Wesley, Sem, Laurens en Jayden(s) in de Amphitrite.

Opvallend

  • de debutanten deden het prima, hoewel er veel uit de boot gekeken en gepraat werd(*), werd er ook hard geroeid. Ze wisten hun bij de start gegeven voorsprong met verve tot op de finish te verdedigen. Bravo heren! (*) met ogen in de boot en niet praten zal het nog harder gaan!!
  • de enorme snelheid die Jarne en Thijmen uit de Ethon haalde op de eerste 2K. Ze denderde werkelijk over het veld en hadden bij de Geldersebrug de Amphitrite reeds in het vizier. Dat vizier stond niet helemaal op scherp, helaas. Voor de werkzaamheden aan de brug lagen pontons aan stuurboord, reden om strak bakboord te houden, doch daar lag een omgezaagde boom met de takken een flink eind in het water, werd vol geraakt met de bakboord riemen (technisch mooi opgevangen overigens), waardoor de snelheid er even helemaal uit was. Bovendien had zich een flinke kluit waterplanten gehecht aan het skegje van de Ethon -die is daar kennelijk gevoelig voor- zodat in het tweede deel van de wedstrijd de snelheid niet meer op het gewenste niveau kwam. Dat is overigens relatief, ze roeiden nog altijd te snelste tijd.
  • Joyline, traditioneel als laatste gestart, had bij de Geldersebocht de “kopgroep” in zicht. Roeide strak en geconcentreerd door en had op de Larservaart aansluiting gevonden bij Arjen en Michiel in de Chrysaor.
    Arjen en Michiel konden Joyline bij de finish op de Larservaart nog net voor blijven, maar hadden veel van startvoordeel moet prijsgeven.
  • de drie Heeren van Hydra, hielden in de Ceraphus een constant tempo aan en, vergeleken met het geweld van de jeugd, een rustig ogende snelheid.
  • de ook traditiegetrouw als eerste gestarte Ferry Leenstra, weerde zich kranig in de Kalaïs en was nog steeds traditiegetrouw als laatste bij de finish.

Al met al een mooi Rondje met de volgende officiële uitslag

knipsel

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Raymond Brettschneider Van harte Ferry, absoluut verdiend!

Raymond Brettschneider Wow, goed gedaan, en verdient! Vele veilige (en droge) kilometers toegewenst!

Leendert Aarts Heren, nogmaals gefeliciteerd

Raymond Brettschneider Van harte gefeliciteerd allemaal! Goed gedaan!