pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Thijmen behaalt tweede plaats in Koninklijke Holland Beker

Geplaatst op 03-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Wedstrijdcommissie - Mariët

pontos-koninklijke-holland
Afgelopen zondag 2 juni heeft Thijmen een geweldige prestatie neergezet in het development veld in de lichte heren vier zonder (LH4-). Hij won de voorwedstrijd en eindigde als tweede in de finale. Hoewel eeuwige rivaal Njord (Leiden) werd verslagen, bleek Skoll (Amsterdam) te sterk in de eindsprint. Het team kwam uit voor Orca (Utrecht).

Ludieke actie in Pontospakje

Op de Koninklijke Holland Beker is het toegestaan om in elk roeipakje te starten, zolang het team maar uniform is gekleed. Tot onze grote verrassing besloten de heren om in Pontospakjes te roeien! Dit onverwachte tafereel zorgde voor grote opwinding bij de leden van Roeivereniging Pontos, die de wedstrijd live volgden. Het was een bijzonder moment om een Pontos vier deel te zien nemen aan deze prestigieuze wedstrijd.

Geschiedenis Koninklijke Holland Beker

De Koninklijke Holland Beker, opgericht in 1886, is een van de meest prestigieuze roeiregatta's in Nederland. Oorspronkelijk bekend als de Internationale Nederlandse Open Kampioenschappen, vindt de regatta sinds 1937 plaats op de Bosbaan in Amsterdam. Na enkele onderbrekingen en renovaties, keerde de wedstrijd in 2004 terug onder de huidige naam. De Holland Beker trekt jaarlijks toproeiers van over de hele wereld aan en blijft een belangrijk evenement in de internationale roeikalender.