pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Terugblik op een leerzame natuurtocht in Flevoland

Geplaatst op 15-05-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Toercommissie - Louise

pontos-natuur
Afgelopen zaterdag hebben wij met een groep van 10 roeiers de Natuurtocht mogen beleven, georganiseerd door de toercommissie. Deze tocht, onder de deskundige begeleiding van Jeroen Reinhold, een bevlogen bioloog van Landschapsbeheer Flevoland, bood deelnemers een unieke kans om de lokale flora en fauna van dichtbij te ervaren. Jeroen, bekend om zijn vermogen om boeiend te vertellen, deelde zijn kennis over de natuurlijke wereld van Flevoland, wat de tocht zeer leerzaam maakte.

pontos-onder-de-brug

Wat een fantastisch weer was het en wat een enorm leerzame tocht over al het leven dat actief is in de dieren- en plantenwereld in Flevoland en onder de waterspiegel. Gekleed in waterpakken en bewapend met een groot net aan een lange stok zijn we het water in gegaan. We hebben geprobeerd het een en ander te 'vangen' en in een bakje met water te bekijken wat er zoal leeft in het water. Jeroen gaf tekst en uitleg over wat we allemaal hadden gevangen, waaronder modderkruiper, snoek(je) en allerlei andere visjes en wantsen en dikkopjes. Fantastisch!

ponsos-natuur-vissen

De tocht begon in de vroege middag vanaf Pontos, waar de deelnemers om 12 uur verzamelden. Gezien de beperkte beschikbaarheid van de C2x+ boten, was de tocht exclusief voor een klein gezelschap. Van de drie beschikbare boten waren al snel alle plaatsen gereserveerd, wat de hoge belangstelling voor deze bijzondere ervaring onderstreept. Deelnemers brachten zelf hun lunch mee, die we gezamenlijk nuttigden op een pittoreske locatie langs de waterkant, wat een extra dimensie toevoegde aan de sociale interactie en het genot van de natuur.

Tijdens de tocht kwamen we talloze soorten tegen, waaronder boerenzwaluwen, gierzwaluwen, huiszwaluwen, reigers, otters en bevers. Het is te veel om op te noemen. Zelf meemaken is vele malen beter dan alleen erover lezen of horen.

onderweg-naar-de-natuur

Heel hartelijk dank aan Jeroen, die met zijn passie en verhalen over de natuur, de tocht onvergetelijk maakte. Het was een zeer succesvolle dag, en gezien de positieve reacties hebben we Jeroen gevraagd of hij volgend jaar weer zo'n tocht wil organiseren. Dus wie weet wordt dit nog vervolgd!

Toercommissie - Louise

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Leendert Aarts
22 mei 2024 20:27

Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.