pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Terugblik doop nieuwe boten & Rondje Pontos 9 juli

Geplaatst op 13-07-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frens

Doop van de nieuwe (wedstrijd) dubbel twee en de nieuwe jeugdskiff

In een vrolijk ochtendzonnetje, zijn op 9 juli de nieuwe wedstrijd dubbel twee en de nieuwe jeugdskiff worden gedoopt. Twee lang gewenste boten.

Frens hield eerst een kort welkomstpraatje. Hij maakte gebruik van de gelegenheid om even stil te staan bij het heugelijke feit dat sinds kort Riaaz Kariem en Annette Post als aspirant bestuursleden meedraaien met het bestuur. Riaaz oriënteert zich op de functie van Activiteitencommissaris en Annette pakt de rol op van aspirant Jeugdcommissaris. Frens verwees ook naar de laatste Pontos Nieuwsbrief waarin, naast dit bericht, veel andere leuke berichten zijn opgenomen.

Vervolgens kregen de dopers het woord:

Mariët en Arjen doopten de nieuwe wedstrijd dubbel twee, waarin door Jarne en Thijmen al mooie prestaties zijn geleverd op de nationale roeiwedstrijden. Mariët gaf nog eens aan hoe blij en trots ze is dat ze zo’n kwaliteitsboot mocht dopen en Arjen schetste, op basis van het voorwerk van Hans Beukers, de achtergronden van de naam van de boot: NIKÈ. Van belang is dat de naam NIKÈ sterk verbonden is met overwinning in de strijd en met elke in een wedstrijd behaalde zege. Passender kan het haast niet voor zo’n mooie wedstrijdboot. Daarna werd de boot gedoopt met de gebruikelijke emmer water.

Vervolgens was Veronique aan de beurt voor de doop van de nieuwe jeugdskiff. Deze boot is echt alleen voor de jonge en daarmee lichte jeugdleden! Het kleine, maar o zo belangrijke Pontos-grut volgens Veronique. Ook voor haar had Hans het nodige speurwerk verricht over de achtergronden van SKYLLA,  waarnaar de skiff is vernoemd. Duidelijk werd dat het voor schippers ongezond is om te dicht in de buurt van SKYLLA te komen. Iets wat voor de andere roeiers van Pontos ook geen kwaad kan volgens Veronique. Houd rekening met de jeugdige, nog wat minder ervaren roeiers in de SKYLLA. En houd een beetje afstand, dan blijft de jeugdskiff lang heel.

Daarna werden de boten voorgeroeid. De NIKÈ uiteraard door Jarne en Thijmen die even wat flitsende wedstrijdhalen lieten zien in de havenkom. Vervolgens mocht Damir in de SKYLLA laten zien hoe snel hij het roeien in een skiff onder de knie gekregen heeft. Halen, strijken, rondmaken en aanleggen, alles ging voorzichtig, maar feilloos!

Daarna was het tijd voor het laatste Rondje Pontos voor de zomervakantie. Geheel volgens de verwachting werd het rondje gewonnen door Jarne en Thijmen in een geweldig nieuw baanrecord van 23.38 min. Het vorige record stond op 25.00 min. (geroeid in een 4x in 2013). Een verbetering van 1.22 minuten dus!  

09-07-2022-pontos-2609-07-2022-pontos-4209-07-2022-pontos-8009-07-2022-pontos-9309-07-2022-pontos-11709-07-2022-pontos-125

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Marga Bogaart
13 jul 2022 10:39

Mooi verslag en mooie foto’s. Heerlijke dag weer zo.

Raymond Brettschneider
13 jul 2022 09:52

Leuk verslag weer, dank jullie!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!