pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Succesvolle “Pontos ruimt op”-actie

Geplaatst op 19-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Ineke

Op zaterdag 17 juni hebben ongeveer 12 Pontosleden meegedaan aan de Lustrumactie “Pontos ruimt op”. Na het Rondje Pontos werd gestart met het opruimen van het zwerfvuil in en rondom ons roeiwater. De Gaia en de Triopas werden gebruikt voor het opruimen van het vuil in en langs het water. Anderen maakten de omgeving rond ons clubgebouw en de roeibaan lopend en fietsend schoon.

De gemeente Lelystad had materiaal beschikbaar gesteld. Onder andere, zeer goede grijpers. Toch was het nog een hele klus om de troep weg te halen. Vanuit de Gaia is de gehele havenkom schoongemaakt. Heel veel troep zat vast in het riet, dus het werk schoot maar langzaam op. Uiteindelijk is de hele havenkom en de roeibaan tot en met het eiland langs het Gelderse Diep plus de omgeving (fietspaden, wegen, grasstroken, parkeerplaatsen) schoongemaakt.

Na ruim anderhalf uur werd de actie afgerond met een tosti voor de gehele schoonmaakploeg.
De vuilnis werd ’s middags opgehaald door HVC. Helaas de losse rommel (autoband, stukken hout) niet. Dus dat moest maandag alsnog naar de stort worden gebracht.

img-3816

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lieke Oostveen
03 jul 2023 08:27

Goed bezig allemaal !! Voor herhaling vatbaar.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Kees de Haan Een prachtige weergave van de inzet die door de leden is gedaan. We kunnen trots zijn dat veel leden op zo een dag de handen uit de mouwen steken en gebouw, boten en terrein op orde en schoon te houden

Frens Dijkman Helemaal Goed! Proficiat Ferry

Leendert Aarts Ferry gefeliciteerd zeer verdiend en Hans goede opvolging uitgekozen

Leendert Aarts Gefeliciteerd en na wat ik zie en gelezen heb ook erg gezellig