pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Spanning op de Slotwedstrijden

Geplaatst op 05-07-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Arjen & Mariët
spanning-op-de-slotwedstrijden
De slotwedstrijden, de laatste wedstrijd van het 2km seizoen. En de laatste kans om “blik te trekken”, Onze pupillen waren strijdlustig en er klaar voor. Joyline mocht het als eerste proberen in de dames gevorderde skiff. Maar liefst 19 roeisters in haar veld die hetzelfde plan hadden. In de voorwedstrijd pakte Joyline snel de leiding en leek onbedreigd (in een snelle tijd) als eerste de finish over te varen om zo een gunstige baan voor de finale af te dwingen. Helaas had ze, vanwege de golven, een grote mishaal vlak voor de finish waardoor ze 2e werd. De teleurstelling was groot en baanloting voor de finale van had niet slechter gekund (vanwege de wind die dwars op de roeibaan was gaan staan). Helaas een 3e plek in de finale, waar een 1e plaats verdiend was…….
Jarne en Thijmen (en de andere roeiers) waren zo vriendelijk om in hun (directe) finale van de dubbeltwee een ploeg van Asopos de Vliet toe te laten (na de loting). Wisten wij veel dat die ploeg erg hard ging… Jammer, kans op winst verkeken. Ze voeren een solide wedstrijd en eindigden ze op de 3e plaats op 2 seconden van Triton die voor de race op zondag de grootste concurrent werd geacht. Opladen voor zondag dus!
Zondag: de laatste dag, en voor Joyline, met directe finale, de laatste race van het seizoen. Deze race was in de dames elite skiff (met 8 roeisters aan de start), dus winst werd niet verwacht. Een aantal concurrenten hadden al geroeid op de WK onder 23, dus we hebben afgesproken dat Joyline zou gaan voor een goede race, en dan zien we wel wat het oplevert. Nou, een goede race voer ze! Met een prachtige 3e plaats als gevolg, wat super goed is in de elite skiff! Een waardige afsluiting van het seizoen!
Jarne en Thijmen gingen proberen die laatste kans op blik te pakken in de dubbel. De voorwedstrijd werd in een solide race na een harde strijd met Argo, op 20cm en de snelste tijd (6:57 met zijwind) van het veld, gewonnen. Jarne en Thijmen hadden alles gegeven voor een goede baanloting in de finale. De geroeide tijd stemde hoopvol voor de finale in de middag. Maar er was ook twijfel omdat de grote concurrent voor de winst, Triton, in de andere voorwedstrijd waarschijnlijk rustig aan had kunnen doen. Met gezonde spanning en veel strijdlust gingen de jongens de strijd aan in de finale, en zoals verwacht was Triton de grote concurrent en speelden de overige deelnemers een bijrol. De wedstrijd was super spannend: Pontos als eerste uit de start, in het middenstuk kwam Triton erlangs maar richting de finish kwamen de jongens weer terug. In een zinderende finale was het helaas Triton die net met een halve bootlengte voorsprong over finish kwam. Natuurlijk was er teleurstelling voor het net mislopen van het blik, maar de trots op zo’n goede race (in 6:53 met zijwind) kreeg gelukkig snel de overhand!
Jarne en Thijmen ontvingen meerdere complimenten, zowel van de commentatoren (het ziet er strak uit) als van hun concurrenten. Toen Triton hoorde dat Thijmen in Utrecht gaat studeren probeerden ze hem gelijk te overtuigen om lid te worden bij hen (met als lokkertje een studentenkamer te ritselen).
Net toen we weg wilden rijden naar huis, kwam een roeier van Argo melden dat Pontos opeens 1e was in de uitslagen doordat Triton gediskwalificeerd was. Ons hart maakte een mini sprongetje, maar het bleek het een foutje te zijn en de diskwalificatie voor een uitgewogen lichte damesploeg van Triton te zijn….
Het was een zwaar seizoen, met pieken en dalen, maar wat zijn deze roeiers weer gegroeid en wat hebben ze het goed gedaan! Wij zijn supertrots op hen, en hopelijk de vereniging ook!
44444444444

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lieke Oostveen
24 jul 2023 08:05

Van harte gefeliciteerd . Wat mooi om een heel seizoen de wedstrijden te roeien en voor ons om die te volgen. Natuurlijk super trots !!

Suzan van der Velde
06 jul 2023 14:59

Nou, gefeliciteerd! En de coaches en de roeiers. Heb van jullie genoten, en van de beelden en van de verhalen. Helemaal top! suzan.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!