pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Rondje Pontos

Geplaatst op 12-09-2020  -  Categorie: Algemeen

foto-rondje-p-12-9

Zaterdag 12 september was het weer de tweede zaterdag van de maand en dus weer tijd voor het maandelijkse rondje Pontos! Er was deze keer weer zowel een jeugd- als een volwassenenrondje, waarbij de jeugd een wedstrijd roeide van 500 meter en de volwassenen zoals gebruikelijk het gehele rondje.

Bij het volwassene rondje was er een lagere opkomst dan we gewend zijn, waardoor het een spannende wedstrijd werd tussen drie éénpersoonsboten: Joyline en Michiel in de skiff en Ger in de C1. Er stond een windje en er lagen waterplanten in de weg waardoor er helaas geen records zijn geroeid deze keer. Nadat de wedstrijdleiding de berekeningen erop los hadden geslagen, kwam eruit dat Joyline het rondje had gewonnen met een zuivere roei tijd van maar liefst 28:16,4.

Bij het rondje voor de jeugd deden er 7 boten mee en er werd boord aan boord gestart. Dit zorgde voor een paar spannende en bijna gelijke finishes. Van de 7 boten waren er maar liefst 3 boten die een tijd onder de 2 minuten hebben geroeid en de snelst geroeide tijd was van Jarne en Thijmen in de dubbel 2, met een fantastische 01:42,4! Zij kwamen echter niet in aanmerking om in de prijzen te vallen, aangezien zij getrainde wedstrijdroeiers zijn en dit oneerlijk zou zijn tegenover de andere jeugd. Degenen die er met de prijs vandoor zijn gegaan zijn Sem en Laurens. Zij roeiden ook in de dubbel 2 en hebben een zeer nette tijd van 01:54,9 neergezet.

Het volgende rondje staat voor 11 oktober weer op de planning. Echter is het niet zeker of deze door kan gaan i.v.m. de werkzaamheden aan vlot. Hierover volgt later nog meer informatie.

Bericht geschreven door: Christof

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Raymond Brettschneider Van harte Ferry, absoluut verdiend!

Raymond Brettschneider Wow, goed gedaan, en verdient! Vele veilige (en droge) kilometers toegewenst!

Leendert Aarts Heren, nogmaals gefeliciteerd

Raymond Brettschneider Van harte gefeliciteerd allemaal! Goed gedaan!