pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Roeiers Pontos imponeren tijdens ZRB, weer of geen weer

Geplaatst op 27-05-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Wedstrijdcommissie - Mariët

zrb-tilburg

ZRB in Tilburg: Joyline, Olaf en Thijmen in actie
Afgelopen zondag is de ZRB (Zuidelijke Roeibond) in Tilburg geroeid door Joyline, Olaf en Thijmen. Het is altijd een lange reis afdalend naar het zonnige zuiden. Deze keer mochten Joyline en Thijmen 's-middags meteen door naar de finales, maar Olaf moest aan de bak in een voorwedstrijd waar hij eerste of tweede moest worden om in de A-finale te komen. Klinkt leuk, ware het niet dat zijn tegenstanders inderdaad ook beginners in scull waren, maar zeker niet in boordroeien. Twee hadden al vijf boordblikken ("blikken" in de roeisport zijn een indicatie van overwinningen en prestaties in wedstrijden), eentje meer en ze zouden geen beginner meer mogen starten. Natuurlijk is dit strategisch gedaan om met vijf blikken dan te gaan scullen, helaas minder leuk voor Olaf. Na een rammelend startje pakte Olaf de slag goed op en roeide prachtig met het veld mee. Een stevige, solide derde plek dicht bij de nummer twee. Toch één roeier met vijf blikken ingemaakt! Op de kant bleek ook nog eens dat hij de vierde tijd had geroeid! Uitstekend! Helaas geldt niet de tijd, maar wel de plaatsing, dus B-finale.


Onverwachte veranderingen door weersvoorspelling
Na de middag kregen we vervelend nieuws dat de ZRB-leiding vanwege verwacht slecht weer (onweer) een aantal races heeft geschrapt en een aantal heeft ingekort naar 1000 meter. Helaas werd de B-finale van Olaf geschrapt.

Finales voor Joyline en Thijmen
Joyline en Thijmen mochten nog wel van start in hun finales. Thijmen moest tegen eeuwige rivaal Njord en ook deze keer was Njord hen de baas, nadat ze zaterdag nog tweede waren geworden met deze jongens in een elite-acht. Je kunt beter met ze roeien dan tegen ze! Joyline had een rommelige start vanwege de grote hoeveelheid riet bij de start, iets waar veel roeiers over klaagden. Maar al snel werd de bootsnelheid groter en groter. Een prachtige tweede plek was een zeer goed resultaat!

Onverwacht zonnig einde van de dag
Het beloofde slechte weer bleef totaal uit en het zonnetje brak door. Toch een beetje balend dat Olaf niet z’n kunnen heeft mogen laten zien en de B-finale winnen, zijn we maar gauw aan onze lange terugreis begonnen. Moe en afgepeigerd kwamen we weer bij ons geliefde Pontos aan.

Wedstrijdcommissie - Mariët

 

 

 

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!