pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Puzzeltje......

Geplaatst op 04-07-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Arjen & Mariët

Wedstrijdweekend, “we gaan er voor!” is meteen onze reactie als coach. Helaas was de wedstrijd voor Joyline, de NSRF, op de Willem-Alexanderbaan (WA) verroeid en de Dutch International Youth Regatta (DIYR) op de Bosbaan. Dat gaf meteen een logistiek probleem met de botenwagen. Toch inschrijven maar, we zien wel!

En wat blijkt, de NSRF had verzonnen dat je maar op één veld mocht inschrijven per dag en aangezien de elite skiff en gevorderde skiff op één dag gepland waren werd de spoeling voor ons uitgedund. Jarne en Thijmen gingen weer voor de dubbeltwee en de andere dag voor de skiff.

Op zaterdag weer de vader van Thijmen gestrikt om de botenwagen heen en weer te rijden en met de Ethon, Nerites en de Hesperos in onze kielzog togen we naar de geliefde Bosbaan.

Na een (natuurlijk) zware voorwedstrijd tegen België gingen de jongens door naar de B-finale. In die finale wisten ze mooi het Spaarne en Laak achter zich te houden maar de Belgen en Die Leyte waren een tandje te sterk. Derde in de B-finale is een zeer mooi resultaat!

Op zondag had Jarne een gigantisch zware voorwedstrijd geloot en Thijmen een veel lichtere wat resulteerde in een C-finale voor Jarne en na een verwoede en bittere strijd met Gouda een geweldige A-finale voor Thijmen!

Jarne had zijn roeigevoel weer gevonden en veegde het veld aan in de C-finale!

Thijmen daarentegen had erg veel gegeven om in de A-finale te komen en werd laatste. Al met al een zeer tevreden resultaat!

Onze skiffjes hebben we op de Bosbaan achter gelaten om lekker bij de McDonalds een gezonde feestmaaltijd te gaan nuttigen. Op de McDonalds WiFi konden we mooi live streamen hoe Joyline het deed. We zagen dat Joyline goed uit de start was gekomen en lekker mee roeide in het veld. De eerste vier gingen door naar de A-finale, helaas had Joyline niet goed door hoe dicht ze bij de nummer vier lag en werd ze vijfde. Met haar tijd had ze wel A-finale gehaald als ze in de andere voorwedstrijd had gezeten. Maar je moet roeien met de riemen die je hebt! Dus met de snelste tijd de B-finale aanvegen, dachten wij. Helaas dachten de onweersgoden daar anders over. Alleen A-finales werden nog geroeid, de rest is geannuleerd ivm naderend onweer. Helaas maar dat gebeurt nu eenmaal. Nadat de Doto was opgeladen mochten Arjen en Joyline nog via de Bosbaan rijden om daar de Nerites en de Hesperos op te halen. En met een helse stortbui onderweg is het toch weer gelukt om veilig de bootjes in onze loods te krijgen. Het was weer een enerverend weekendje.

img-3469

c11a6b17-655a-4264-9021-321aa3aeca5f

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Hans Beukers
18 jul 2021 10:10

Hartelijk gefeliciteerd met de behaalde resultaten. Ik hoop dat jullie het een plezierige dag hebben gevonden, ondanks organisatorische en weerkundige perikelen.

Leendert Aarts
05 jul 2021 18:37

gaat goed hoor met onze wedstrijdroeiers, gefeliciteerd en wat een leuk verslag

Suzan van der Velde
05 jul 2021 07:26

Wat een mooi verslag van de wedstrijden. Komplimenten voor jullie allemaal!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Heel leuk inititief. Kunnen helaas niet komen, hebben een trouwerij

Leendert Aarts Goed initiatief weer, traditie

Theo Schopmeijer Wat een leuk initiatief! Helaas ben ik verhinderd vanwege een theatervoorstelling maar ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe traditie!

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos