pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Pontos roeit vooruit met nieuwe skiff

Geplaatst op 16-12-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Pontos

doop-kalypso-3

Roeivereniging Pontos in Lelystad vierde op zaterdag 16 december een bijzondere mijlpaal met de doop van hun nieuwste aanwinst, een spiksplinternieuwe topsegment skiff. Dit was een belangrijk moment dat de groei en ontwikkeling van de vereniging markeert. Deze ceremonie werd sierlijk uitgevoerd door topatlete Joyline en haar coach Arjen, onder het toeziend oog van het bestuur en vele enthousiaste leden. De boot kreeg de naam 'Kalypso', wat 'zij die verbergt' betekent, een eerbetoon aan de nimf uit de Griekse mythologie bekend om haar schoonheid en zang. Met de doop van 'Kalypso' versterkt Pontos haar vloot, die nu bijna vijftig boten telt, elk vernoemd naar een figuur uit de Griekse mythologie.

Afkomstig van de gerenommeerde Italiaanse botenbouwer Filippi in Donoratico, is deze skiff een elegante verschijning, met een gewicht van slechts 14 kilo, een lengte van 8 meter, en een breedte van 27 centimeter. Gemaakt van carbon composiet, is deze enkelzits boot een toonbeeld van snelheid en wendbaarheid en staat bekend als de 'Formule 1' onder de roeiboten. De aanschaf van deze skiff is mogelijk gemaakt door bijdragen uit het eigen botenfonds, ondersteund door sponsoren die de club een warm hart toedragen.

Joyline schittert in spiksplinternieuwe topsegment skiff Italia/S
Joyline Mud, de 28-jarige topsportvrouw en trots van Pontos, is de beoogde roeister voor de nieuwe skiff 'Kalypso. Met haar deelname aan prestigieuze roeiwedstrijden in het verleden en de onlangs geroeide "de Hel van het Noorden", een zeer pittige roeiwedstrijd georganiseerd door de Groninger Studenten roeivereniging 'Aegir', is Joyline een belichaming van kracht en vastberadenheid binnen de vereniging. De skiff biedt haar nu de kans om haar roeivaardigheden naar een nog hoger niveau te tillen.

doop-kalypso-4Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.