pontos-logowapen-900x250

 

 

Nieuws

Pontos ergometermarathon 29 april

Geplaatst op 14-05-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Lustrumcommissie

Zaterdag 29 april 11:00 tot zondag 30 april 11:00 is er een 24-uurs ergometermarathon geroeid op Pontos voor Fonds Gehandicaptensport. Bijna dertig leden tussen de 10 en 75 jaar roeiden in estafettevorm 24 uur lang op ergometers. Inmiddels zijn alle donaties binnen: er is in totaal 1878 euro opgehaald!

l1

In het begin kostte het wat overtuigingskracht om de leden op de ergometers te krijgen, want de ergometer is niet het populairste onderdeel binnen het roeien. Maar hoe dichterbij de actie kwam, hoe meer het enthousiasme begon te groeien.

Tijdens de marathon is er niet alleen veel geld opgehaald, er zijn ook sportieve grenzen verlegd. Bijna iedereen heeft verder en langer geroeid dan van tevoren verwacht. 8 kilometer werd 10 kilometer, 10 kilometer werd 12 kilometer en “Een uur is best lang, laten we het samen delen” werd “Ik ben nu al zo ver, dit kan ik!”.

Gedurende de hele 24 uur was er soep, tosti en fruit aanwezig voor de roeiers om de energie weer aan te vullen. Het fruit is gesponsord door onze lokale Jumbo van Leijen uit de Voorstraat.


Op zondagochtend begon de vermoeidheid toe te slaan, maar daar schoot de rest van de vereniging te hulp. Het laatste uur is uiteindelijk samen met 8 roeiers geroeid. De actie was bedoeld om samen van de sport te genieten en om meer maatschappelijk betrokken te zijn.

l2l3

Het is hartstikke goed gegaan. Het is altijd afwachten of mensen echt komen, vooral ’s nachts, maar het zat goed vol. In totaal is er 314 kilometer geroeid. Als het over het water was geweest, waren we nu in Engeland aangekomen.

l4

Na de presentatie van de cheque en een groepsfoto is er afgesloten met een feestelijke brunch verzorgd door Jan. Een mooie afsluiting van een mooie actie. Dit smaakt naar meer!

l5

 

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Veronique Bosch
18 mei 2023 11:02

Fonds Gehandicaptensport heeft de vereniging persoonlijk bedankt voor al het harde werk en als bedankje het boek ‘Kampioen op één been’ opgestuurd. Het boek ligt op de vereniging voor iedereen die het wil lezen.

 

 

Handige links

Contact

Weer

Foto-albums (in ontwikkeling)

Video's

Zoeken

Recente reacties

Lieke Oostveen Van harte gefeliciteerd . Wat mooi om een heel seizoen de wedstrijden te roeien en voor ons om die te volgen. Natuurlijk super trots !!

Suzan van der Velde Nou, gefeliciteerd! En de coaches en de roeiers. Heb van jullie genoten, en van de beelden en van de verhalen. Helemaal top! suzan.

Hans Otto Mooie en gezellige tocht, zeker voor herhaling vatbaar!

Lieke Oostveen Goed bezig allemaal !! Voor herhaling vatbaar.