pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Opening Pontos terrein/vlot & Rondje Pontos 30 oktober

Geplaatst op 05-11-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Veronique

Opening Pontos terrein/vlot:

Afgelopen zaterdag 30 oktober was eindelijk de ceremoniële opening van het nieuwe roeivlot. Na een openingspraatje van Wim Boersma met ruimte voor wat humor, is wethouder Jack Schoone aan de beurt. Met het doorknippen van het toegangslint is het nieuwe roeivlot van Roeivereniging Pontos nu echt geopend! Het formele proostmoment is van korte duur: direct na de opening gaan de  ‘Handen aan de boorden van de Hydra!’ en binnen een halve minuut is het geopende vlot in gebruik genomen. Na het roeien is er nog een leuk middagprogramma met een puzzeltocht en allemaal hapjes. Wel binnen, want we zijn voor vandaag genoeg natgeregend. De jeugd sluit de dag af met een potje Weerwolven. En nog één, en nog één…


Klik op onderstaande knop voor het bericht op Omroep Flevoland: 

Nieuwe aanlegsteiger Roeivereniging Pontos feestelijk in gebruik genomen

 

img-7279mg-9201-pontos-fotostudio-wierdimg-7305

 Rondje Pontos:

Nadat de Hydra in het water ligt volgen al snel de andere boten. Het is een drukte die we al lang niet meer op de vereniging hebben gezien en iedereen helpt elkaar om zo snel mogelijk te kunnen starten. Er wordt kort ingeroeid en daarna start het rondje Pontos voor de eerste keer dit jaar! Iedereen staat zo te springen om te starten dat de laatste boot nog niet eens terug is van het inroeien als er wordt begonnen, maar uiteindelijk hebben alle boten die zich ingeschreven hebben ook deelgenomen. Joyline in de Doto heeft volgens traditie gewonnen, al komen de andere boten best dichtbij! Voor de anderen is het niet getreurd: omdat het feest is staat er deze keer voor iedereen een stuk taart klaar.

Nadat het gewone rondje Pontos is vertrokken, kan de jeugd er meteen achteraan. Deze maand is het weer tijd voor de 1km wedstrijd. Er is wat gemopper vanwege het natte weer en er wordt gepropt om met z’n allen onder de brug te kunnen schuilen bij de start terwijl twee dappere jonge skiffeurs nog onderweg zijn. Als de wedstrijd eenmaal begonnen is, maakt de nattigheid echter niet zo veel meer uit. Er worden nette tijden geroeid: Sem en Wesley worden eerste in de Memnon, de jongens in de gladde vier krijgen de eeuwige tweede plaats. De Ochimus heeft door de sportiviteit die getoond is tijdens de wedstrijd de aanmoedigingsprijs gekregen.

img-9106img-7250img-9097img-7246

 

 

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Tom Puijpe
16 nov 2021 22:16

Concurrentie is in opkomst!

Theo Schopmeijer
10 nov 2021 22:17

Leuk verslag. Erg fijn leesbaar.

Suzan van der Velde
07 nov 2021 14:12

Mooi verhaal van een mooie Pontosdag Veronique.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Heel leuk inititief. Kunnen helaas niet komen, hebben een trouwerij

Leendert Aarts Goed initiatief weer, traditie

Theo Schopmeijer Wat een leuk initiatief! Helaas ben ik verhinderd vanwege een theatervoorstelling maar ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe traditie!

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos