pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Onderhoud van de Thoösa bij RV Pontos

Geplaatst op 09-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Materiaalcommissie, Kees

thoosa-onderhoud
Ontdekking scheur tijdens Schoonschip Dag

Tijdens de recente Schoonschip Dag werd een scheur ontdekt in de huid van de Thoösa. De materiaalcommissie heeft deze schade op vakkundige wijze gerepareerd.

Herstel en onderhoud van de Thoösa

Bij verdere inspectie tijdens de reparatie bleek dat de lak aan de buitenkant van de Thoösa op meerdere plekken ernstig beschadigd was. Daarom is besloten om de Thoösa volledig te schuren en opnieuw in de lak te zetten. Jeroen van Wees heeft op professionele wijze drie nieuwe lagen lak aangebracht, waardoor de boot er weer als nieuw uitziet. De Thoösa blijft nog enige tijd in de materiaalwerkplaats liggen om de lak volledig te laten uitharden.

Belang van de Thoösa voor de vloot

De Thoösa is een van de oudste boten in de Pontos vloot en de materiaalcommissie doet zijn uiterste best om de Thoösa nog vele jaren in de vloot te houden. Deze boot was de eerste nieuw aangeschafte C4x+ van RV Pontos in 1980 en is inmiddels 44 jaar oud. Door de jaren heen zijn er vele kleine en grote reparaties aan deze boot uitgevoerd, maar hij verkeert nog steeds in redelijke staat.

Uitnodiging om te helpen

De materiaalcommissie voert elke maandagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur diverse werkzaamheden aan de boten uit. Kleine reparaties worden door de commissie zelf uitgevoerd, terwijl grote schades door externe partijen worden gerepareerd.

Leden zijn altijd welkom en we nodigen iedereen uit, met of zonder handige handjes, om een keer langs te komen en mee te helpen met het onderhoud van de vloot. Jouw hulp wordt zeer gewaardeerd!

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!