pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Nieuwland Marathon is een best eind roeien (en fietsen!).

Geplaatst op 27-05-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jeroen

Op zaterdag 7 mei 2022 hebben we met een Pontos C4x+ ploeg deelgenomen aan de Nieuwland Marathon. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door drie Flevolandse roeiverenigingen: Amenophis, Pampus en ons eigen Pontos. De afstand van 74 kilometer is in estafettevorm met z’n negenen al roeiend in de Enyo (C4x+) en fietsend afgelegd.

Het avontuur begon met het op vrijdag opladen van de Enyo. Toch maar eerst een testvaart gedaan en besloten tot een lagere afstelling met lichtere riemen en klikringen. Zaterdagochtend vertrokken we naar Pampus met onderweg een bui. Eenmaal aangekomen in Almere scheen het zonnetje ons tegemoet. De hele dag bleef het prachtig weer.

De tocht begonnen we met een goed doordacht wisselschema zodat iedereen wel een keer bij elkaar in de boot zou zitten: een van de 4 roeiers ging sturen en alle 4 fietsers gingen roeien. Vanaf de Hoge Vaart roeiden we op naar de Vaartsluis en wisselplek 1. Na schutting was de vliegende start. Over de Lage Vaart ging de roeiroute naar Lelystad waar we bij Pontos hebben genoten van soep en taart. Daarna via de Larservaart naar de Larservaartsluis waar we door meerdere Pontosleden van de NLM organisatie werden geholpen bij het schutten. Na een stop bij Amenophis met kaasstengels en Engelse drop, zijn we met straffe tegenwind en extra wisselen, via de Hoge Vaart terug geroeid naar Almere. Als fietser konden we de roeiers flink aanmoedigen. Wel hadden we onderweg nog wat obstakels op te lossen waaronder een verdwenen ventiel. Ook stonden op de kaart enkele fietspaden die formeel waren afgesloten (langs de Larservaart). Gelukkig hadden we ervaren fietsers die wisten dat we eventuele stopborden wegens ‘gladheid’ gewoon konden negeren. Iedereen is dan ook tot het eind overeind gebleven.

Terug op Pontos sloten we de geslaagde dag af met een gevoel van trots dat we dit beste eind roeien en fietsen in 7:30 uur hebben afgelegd. Maar vooral hebben we genoten van meedoen aan de Nieuw Land Marathon en hopen dat volgend jaar nog meer Pontosleden meedoen.

Jeroen, Martijn (Hemus roeier en broer van Jeroen), Erwin, Jan, René, Esti, Ferry, Annemieke en Anneke

20220507-144259-resized20220507-144557-resized

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Marga Bogaart
15 jun 2022 10:37

Goed gedaan team. Het is inderdaad best een eind, maar gelukkig was het nu ook lekker weer. Hopelijk volgend jaar ook weer meedoen!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!