pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Nieuwe toercommissie!!

Geplaatst op 22-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Toercommissie

Op 28 februari jl. zijn Louise Schipper, Monique Veenis, Evelijn Pereira en Frits Bijl van start gegaan als nieuwe toercommissie.

Deze commissie houdt zich bezig met ‘het toerkruisje’, toertochten, midweek roeien, de Nieuw land marathon en ‘diversen’. Laten we bij alle onderwerpen een kleine toelichting geven:

Het toerkruisje

Dit kruisje is verplicht om mee te mogen als roeier/stuur op toertochten. Dit kruisje gaat vooral om de veiligheid van u zelf maar ook van anderen. Uiteraard willen we ook graag roeien zonder schade aan de roeiboten.

Bij het varen van een toertocht is het noodzakelijk dat je weet wat te doen wanneer je onder een laag bruggetje door moet varen en/of wanneer je een sluis moet passeren en/of te wisselen in de boot zonder te water te gaan op het water van roerganger naar stuur of v.v.

De opleiding bestaat uit 2 trainingssessies incl. theorie en de praktijk. NB Hou de site in de gaten want we willen, zo spoedig als mogelijk is, deze dagen plannen iom de coaches!!

Toertochten.

Door het hele land worden door roeiverenigingen toertochten (en marathons) georganiseerd. De toercommissie gaat een aantrekkelijke selectie maken voor u en deze zal op de site van Pontos gepubliceerd worden.

Er zijn toertochten voor zowel de beginnende – als de gevorderde roeier!! De gradatie met moeilijkheidsgraad zal aangegeven worden.

Midweekroeien.

Een aantal verenigingen organiseert gezamenlijke roeimomenten op doordeweekse dagen ergens bij een van de verenigingen in Nederland. We gaan u spoedig informeren wat de mogelijkheden zijn!

Nieuw Land Marathon.

De roeiverenigingen Pontos (Lelystad), Pampus (Almere) en Amenophis (Dronten) organiseren deze wedstrijd – 72 km – en dit jaar zal dat zijn op 22 april 2023.

Deze Marathon mag ook als toertocht geroeid worden en om het een beetje behapbaar te maken kan het in estafette-vorm. Omdat Pontos deze tocht mede organiseert is het natuurlijk geweldig als veel van jullie meedoen aan dit evenement. 22 april 2023 is reeds over krap 5 weken, dus reageer snel!!!

Een ander bijzonder evenement is ‘Festival Sunsation’. Een zeer matineuze roeitocht + wandeling richting het monument van Robert Morris. De tocht wordt bekroond door een magnifieke zonsopgang!!

Diversen.

Hierbij valt te denken aan meerdaagse tochten (trektochten in binnen -en buitenland). Een te organiseren toertocht voor jong en oud enz. enz. Ontwikkelingen op dit gebied zullen we, zodra dat aan de orde is, met jullie delen.

Hoe ondersteunt de toercommissie jullie toerambities?

De commissie zorgt dat er een toerkalender is en ondersteunt bij het aanmelden, bijvoorbeeld door te onderzoeken of op de plek van de toertocht boten gehuurd € 8-€ 10 per plaats) kunnen worden zodat er geen eigen boten meegenomen hoeven worden. Je moet wel zelf een team bij elkaar scharrelen en, indien nodig, boten afschrijven en de botenwagen reserveren. De afschrijving dien je te mailen naar Joyline (materiaalcommissie) met daarbij de namen van de roeiers die meegaan. Tevens meldt je aan Joyline wanneer je mee gaat doen aan een toertocht elders in het land.

Eigen initiatieven op het gebied van toeren worden toegejuicht en de toercommissie wordt hier ook graag van op de hoogte gebracht.

Hou de site van Pontos in de gaten, zodat je geen toernieuws mist, wij proberen jullie zo goed als mogelijk is op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen en spannende evenementen!! Tevens staan we open voor evenementen die mettertijd niet op de Pontos site vermeld staan die mogelijk we mogelijk op de site alsnog kunnen vermelden.

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Hans Otto
28 mrt 2023 22:28

Leuk te lezen, dit nieuwe elan!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Raymond Brettschneider Van harte Ferry, absoluut verdiend!

Raymond Brettschneider Wow, goed gedaan, en verdient! Vele veilige (en droge) kilometers toegewenst!

Leendert Aarts Heren, nogmaals gefeliciteerd

Raymond Brettschneider Van harte gefeliciteerd allemaal! Goed gedaan!