pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Nieuwe generatie roeicoaches in opleiding

Geplaatst op 02-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Raymond Brettschneider - Jeugdcommissaris

nieuwe-generatie-roeicoaches-bij-pontos-in-opleiding
Jeugdcoaches-in-opleiding Daniël en Jamie hebben vandaag intensief gewerkt om de laatste details van hun JC-1 (JeugdCoach-1) opleiding voor certificering door de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) af te ronden. Ze staan op het punt het lesmateriaal in te dienen bij de KNRB voor beoordeling, in de hoop hun JC-1 certificaat te behalen.

Begeleiding en beoordeling
Deze opleiding, onder mijn begeleiding als ervaren jeugdcoach, wordt afgesloten met een beoordeling door de KNRB. Het is een cruciale stap in het certificatieproces, waarbij zowel de praktische vaardigheden als de theoretische kennis van de coaches worden getoetst.

Focus op coaching technieken
De focus van de cursus ligt op de coaching technieken. Besproken wordt hoe je roeiers motiveert, verbeterpunten duidelijk maakt en de vooruitgang inzichtelijk maakt. Het opstellen van heldere afspraken en een gestructureerd lesplan zijn hierbij essentieel.

Van vaardigheid naar overdracht
Het is belangrijk dat je, naast het beheersen van de coaching technieken, ook zelf over de benodigde kennis en ervaring beschikt voor de boottypes die je wilt coachen. De kunst van het overbrengen van deze kennis en vaardigheden op een leuke en effectieve manier staat centraal in de JC-1 opleiding.

Met het volgen van dit opleidingstraject bij de KNRB streven we ernaar nieuwe jeugdcoaches te inspireren en goed te begeleiden, met als doel een sterke nieuwe generatie jeugdcoaches bij Pontos op te leiden!

Raymond Brettschneider
Jeugdcommissaris

 

 

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Raymond Brettschneider Van harte Ferry, absoluut verdiend!

Raymond Brettschneider Wow, goed gedaan, en verdient! Vele veilige (en droge) kilometers toegewenst!

Leendert Aarts Heren, nogmaals gefeliciteerd

Raymond Brettschneider Van harte gefeliciteerd allemaal! Goed gedaan!