pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Lustrumjaar: Pontos sinds 1978 opvallend sportief!

Geplaatst op 02-04-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Lustrumcommissie

45-jaarDit jaar bestaat onze vereniging 45 jaar. Dit lustrumjaar willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Naar aanleiding van ons 9e lustrum worden er dan ook gedurende het jaar verschillende activiteiten georganiseerd. Alle activiteiten zijn voor leden van Pontos van alle leeftijden.

pontos

Op 25 april 1978 is Pontos opgericht. Deze datum willen we natuurlijk in ere houden. Daarom is er op dinsdag 25 april een klein feestje (het is namelijk een doordeweekse dag). We willen vanaf 20 uur gezellig bij elkaar komen met muziek uit de eerste jaren van de vereniging en een bijpassend hapje. De drankjes gaan gewoon via de drankenkaart.

Natuurlijk is het leuk als je zelf ook in de stijl van de beginjaren van Pontos komt (kleding, make-up).

Om 21.30 uur is het voldoende donker om met een paar boten, versierd met lichtjes, de roeibaan op te gaan. Hiervoor kun je je aanmelden via het speciale mailadres murtsul.[antispam].@rvpontos.nl.

 

In het kader van ons lustrumjaar is er een speciaal Shirt ontworpen en inmiddels al door velen van jullie besteld. We streven ernaar dat iedereen voor de “echte” lustrumdatum in het bezit is van zijn/haar nieuwe shirt.

123

Op donderdag 27 april is het Koningsdag. Dit is een mooie gelegenheid om op de vrijmarkt te laten zien dat we als vereniging in Lelystad actief zijn. Daarvoor gaan we met een paar ergometers en natuurlijk enkele enthousiaste leden/coaches in de stad op de markt staan.

We verwijzen geïnteresseerden dan naar de open dag op Pontos op diezelfde Koningsdag van 13-16 uur. Dit is dan ook de reden dat we het traditionele Oranje roeien verplaatsen naar de middag. Op deze manier kunnen we laten zien dat we  een bruisende vereniging zijn. Het lijkt ons leuk als er die middag veel leden aanwezig zijn. Wanneer je op die dag wil gaan roeien zou het leuk zijn als je dat doet rond 14 uur en dan natuurlijk uitgedost in het oranje. Op die manier zijn we echt opvallend sportief.

 

In het weekend van 29 op 30 april willen we ons als vereniging van een heel andere sportieve kant laten zien. Via een poll op de website is er inmiddels gestemd voor welk goed doel we geld in zullen zamelen. Het goede doel is “Fonds gehandicaptensport” geworden.

De bedoeling is dat we 24 uur lang een ergometermarathon gaan roeien. De uitdaging is dat er gedurende 24 uur tenminste 1 ergometer in beweging is. De 24 uur wordt opgedeeld in blokken van 1 uur. Om dit te volbrengen hebben we natuurlijk alle leden nodig om een uurtje of meer mee te doen. Het is geen wedstrijd, het hoeft niet hard te gaan en als een uur te lang is kun je dat ook met 2 personen doen. We stellen ergometers op in de kantine. Tijdens het ergometeren willen we films/ series/muziek vertonen op de beamer, zodat het makkelijker vol te houden is en misschien wil je dan nog wel even door….

Het is de bedoeling dat iedereen zelf sponsors zoekt voor zijn/haar bijdrage aan de ergometermarathon. Hiervoor komt er een link naar de website van fonds gehandicaptensport en een sponsorformulier.

De start van de marathon is op zaterdag 29 april om 11 uur en logischerwijs zijn we dan op zondag 30 april om 11 uur klaar. Na de bekendmaking van het eindbedrag zullen we afsluiten met een gezamenlijke brunch op Pontos. De kosten voor deze brunch zijn €5,-.

24-uurs

 

Via het mailadres murtsul.[antispam].@rvpontos.nl of via de lijst die op het prikbord hangt kun je je opgeven voor een tijdsblok om te ergometeren. Aanmelden voor de brunch gaat op dezelfde manier. Geef in je mail duidelijk aan waarvoor je je opgeeft en welk tijdsblok jou het beste uitkomt. We gaan ons best doen om iedereen zoveel mogelijk in te plannen op het moment dat je aangeeft. Op een andere tijd inplannen gebeurt natuurlijk in overleg.

 

Op 20 mei hebben we de “Samen op de vaart dag”. Heb jij altijd al je moeder mee willen nemen in een boot, of misschien juist je (klein)kind? Maar ook je collega of een goede vriend? Dit is het moment. We willen met naasten samen de vaart op. Deze activiteit vindt plaats vanaf 13 uur. We sluiten de middag af met pannenkoeken.

 

Zaterdag 17 juni organiseren we “Pontos ruimt op”. Vanaf 13 uur gaan we met boten het water op met grijpers en vuilniszakken om op, maar ook langs het water om zwerfvuil op te ruimen. Op deze manier maken we de omgeving mooier en schoner. Wanneer je samen aan de slag gaat is het niet alleen gezellig, maar ook heel zinvol. Een uurtje opruimen met een boot kan al veel resultaat geven.

 

12345

Op 15 juli sluiten we onze lustrumperiode af met een groot feest. We starten de dag om 10.00 uur met een vlootschouw. Het is de bedoeling dat we de hele vloot op het water hebben. We gaan ons in optocht, met natuurlijk onze Gaia voorop, roeiend presenteren aan degene die de vlootschouw afneemt. Denk daarbij aan mensen van KNRB, de ARB en de gemeente. Voor het voorroeien hebben we letterlijk alle hens aan dek nodig. Zet deze datum dus in je agenda en geef je op om mee te roeien. Afhankelijk van de kruisjes die je hebt zul je in een boot ingedeeld worden en zullen we een tijdsplanning maken.

Daarna volgt een feestelijke dag met verschillende leuke activiteiten voor iedereen en natuurlijk sluiten we deze dag af met een gezamenlijke Barbecue.

 

Kortom, we hebben een heleboel plannen. Via de Nieuwsbrief houden we je op de hoogte van wat er aankomt en hoe je je daarvoor kunt aanmelden.

25 april, 20:00-23:30 Pontos 45 jaar! Lichtjestocht met klein feestje!

27 april, 10:00-14:00 promotie op de Koningsmarkt

27 april, 13:00-16:00 open middag op Pontos met om 14:00 Oranje roeien

29 april, 11:00 start 24-uurs ergometermarathon

30 april, 11:00 finish 24-uurs ergometermarathon met brunch

20 mei, 13:00 “Samen op de vaart”

17 juni, 13:00 “Pontos ruimt op”

15 juli, Viering 9e lustrum met vlootschouw

 

Met vragen, goede ideeën of misschien een aanbod om ons te helpen kun je altijd terecht bij murtsul.[antispam].@rvpontos.nl. Wij hebben er zin in en willen op deze manier opvallend sportief op weg naar 50 jaar.

 

 

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.