pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Leerlingen Porteum winnen derde prijs op roeikampioenschap

Geplaatst op 03-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Porteum

team-porteum-nationaal-school-roeikampioenschap-2024
Op vrijdag 31 mei j.l. werd het Nationaal School Roeikampioenschap 2024 gehouden op de Bosbaan in Amstelveen. Het team van Porteum, bestaande uit eerstejaars leerlingen, nam deel in de klasse jongens onderbouw C4. Dit team, bestaande uit Damir Chirino, Daymian Lieverse, Nadal Gijsbert en Thibault Pothof, allemaal leden van Roeivereniging Pontos in Lelystad, leverde indrukwekkende prestaties.

Sterke prestaties in de voorronde

Tijdens de voorronde wisten de jongens meteen te imponeren met een sterke tweede plaats en een scherpe tijd van 2:22.6 over 500 meter. Dankzij hun technische vaardigheden en een vlekkeloze race konden ze hun oudere en sterkere tegenstanders achter zich laten. De trainers Suzanne en Raymond van Pontos hebben opnieuw bewezen uitstekend werk te leveren.

Finale met tegenslag

In de finale heats later op de dag hadden de jongens echter te maken met materiaalpech. Een van de klittenbanden om de voeten schoot los, wat zorgde voor tijd- en ritmeverlies. Desondanks wisten ze het tijdverlies beperkt te houden en eindigden ze op een knappe derde plaats, slechts twee seconden achter het Willem Lodewijk Gymnasium.

Toekomstige wedstrijden

Deze prestatie is een veelbelovende opstap voor de jongens van Porteum. De derde plaats op het Nationaal School Roeikampioenschap toont aan dat dit jonge team veel potentieel heeft voor toekomstige wedstrijden en kampioenschappen.

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!