pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Landelijke virtuele juniorenwedstrijd

Geplaatst op 29-06-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Christof

In het weekend van 12 juni heeft de jeugd van Pontos samen met 40 andere verenigingen en in totaal 800 deelnemers mee gedaan aan de landelijke virtuele juniorenwedstrijd. Alle jeugd tot en met 18 jaar mocht mee doen en vol enthousiasme verschenen er in totaal 18 jeugdleden aan de start. Helaas zat de wind niet mee en zijn de competitiewedstrijden met fikse wind tegen geroeid waardoor de tijden niet helemaal representatief zijn ten opzichte van de andere deelnemers.

 Er waren verschillende afstanden die geroeid moesten worden. De junioren t/m 14 jaar roeiden 500 meter en 250 meter en de junioren van 15 t/m 18 jaar roeiden 1.000 meter en 250 meter. Voor de wedstrijd junioren was er een afstand van 2.000 meter die geroeid moest worden.

 De snelste 500 meter van Pontos is geroeid door de Ochimus met daarin Jesse en Jayden met Veronique op stuur. Ze hebben een nette tijd van 03:15,5 neergezet en zijn hiermee op een 8e plaats in het totale klassement gekomen!

 De snelste 1.000 meter van Pontos is geroeid door de Memnon met daarin Thijme en Wesley G. Met een sterke tijd van 4:42,1 hebben ze de top 65 behaald in een zeer groot en pittig veld.

 De Amphitrite met daarin Kiyran, Wesley B, Errikos en Laurens met Tim op stuur heeft de snelste sprint van 250 meter getrokken en een snelle tijd van 01:05,1 neergezet. Vanwege de flinke wind tegen viel de 1.000 meter wedstrijd niet mee, waardoor ze uiteindelijk 25e zijn geworden in het veld.

 Jarne en Thijmen, de twee fanatieke jeugdwedstrijdroeiers van de vereniging hebben Pontos ook sterk vertegenwoordigd op de 2.000 meter in de wedstrijdcategorie. Met een prachtige tijd van 07:13,0 hebben ze de 4e plek weten te bemachtigen. Dit was tevens de allersnelste zuivere roeitijd van alle deelnemende dubbels.

 Het was erg leuk om de krachten van Pontos weer even te meten met de overige verenigingen in het land. Het was op de vrij stevige wind na ook nog eens prachtig weer waardoor er achteraf nog een snelle duik genomen kon worden. Alle deelnemende jeugdleden ontvangen ook nog een KNRB-bidon als presentje voor het mee doen.

afbeelding3afbeelding2

 

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.