pontos-logowapen-900x250

 

 

Nieuws

Koning Winter Tocht 11 december

Geplaatst op 13-12-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Louise Schipper

Zondag 11 december. Eindelijk. Het is zover. Lange tijd geleden gezien dat er een Koning Winter Tocht georganiseerd zou worden door roei- en zeilvereniging De Amstel te Amsterdam. Deze tocht zou geroeid worden door de grachten van Amsterdam. Er werd vanuit Pontos geadviseerd om een paar geroutineerde roeiers mee te vragen aangezien we afgelopen oktober pas ons tourkruisje hebben behaald. Dus we gingen op stap met de “bemanning” voor 2 wherry’s, namelijk:

Lieke, Annemarie, Karin, Ada, Ferry, Mathilde, Monique en Louise.

Verzamelen bij Pontos en op weg naar Amsterdam, aldaar in de metro en de tram naar de Hobbemakade. We vonden het allemaal leuk maar toch ook wel superspannend. We kwamen aan in Amsterdam en wauw: wat een “geoliede machine”. Aanmelden, boot zoeken in hun loods, werden daarmee geholpen, route mee, instappen en gaan. Wauw. Wat een ontzettend leuke tocht. Fantastisch. Door de grachten, langs Hermitage, Artis, Nemo etc etc. Rondvaartboten tegenkomen en vooral met de bochten daarop letten. Halverwege aangelegd en chocomel met slagroom en koek zodat we wat warms hadden want wat was het koud wanneer je op stuur zat. Uiteraard wisselen tussendoor zodat je als 2 stuur weer wat warmer werd.

Na afloop de boten eruit en een heerlijk en goed verzorgde High Tea.

Kortom: op naar volgend jaar. Deze tocht is echt supergaaf en een aanrader!

unnamed

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Carolien Wilmer
07 jan 2023 11:29

Geweldig dat jullie zo genoten hebben. Als het lukt wil ik volgend jaar wel mee, na zo'n enthousiast verhaal.

 

 

Handige links

Contact

Weer

Foto-albums (in ontwikkeling)

Video's

Zoeken

Recente reacties

Lieke Oostveen Van harte gefeliciteerd . Wat mooi om een heel seizoen de wedstrijden te roeien en voor ons om die te volgen. Natuurlijk super trots !!

Suzan van der Velde Nou, gefeliciteerd! En de coaches en de roeiers. Heb van jullie genoten, en van de beelden en van de verhalen. Helemaal top! suzan.

Hans Otto Mooie en gezellige tocht, zeker voor herhaling vatbaar!

Lieke Oostveen Goed bezig allemaal !! Voor herhaling vatbaar.