pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Jonge roeiers schitteren in ergometerfinale

Geplaatst op 10-02-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Susanne en Carolien

Jonge-roeiers-schitteren-in-ergometerfinale
Op zaterdag 3 februari vertrokken we met twee auto's naar Deventer voor de finale van de ergometerwedstrijd van het competitie roeien in Noordoost. In de aanloop naar deze finale hadden jeugdleden van 15 roeiverenigingen zich kunnen kwalificeren door in twee heats op hun eigen club een tijd neer te zetten op de ergometer. Uit elke categorie werden de vijf snelste roeiers uitgenodigd voor de finale.

De finale, gehouden op 3 februari, zag Daymian en Damir deelnemen in de categorie jongens 12. Zij behoorden tot de snelste vijf van de 21 deelnemers in hun categorie. Ondanks de eerdere onbereikbaarheid van Daventria door hoge waterstand, was de locatie op de dag van de finale gelukkig weer toegankelijk.

Bij aankomst troffen we in de botenloods vijf ergometers aan, klaar voor gebruik en aangesloten op een computer. Na het observeren van de wedstrijd van de jongens 18, was het de beurt aan onze jongens. Ze warmden eerst op in een aangrenzende trainingsruimte, alvorens plaats te nemen op de ergometer met hun naam erop. Het starten van de race verliep anders dan gebruikelijk, maar eenmaal het startsignaal gegeven, gingen ze er vol voor.

Beide jongens verbeterden hun persoonlijke records, en Damir won zelfs de bronzen medaille. Na even uit te hijgen, keken we naar enkele andere races, zochten we de rust op in de kantine, en woonden we de prijsuitreiking bij. Vervolgens keerden we moe maar voldaan terug naar huis.

02-jonge-roeiers-schitteren-in-ergometerfinale

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Theo Schopmeijer
10 feb 2024 19:45

Mooie prestatie van Damir! Leuk dat Pontos ook op dit gebied van zich laat merken!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Theo Schopmeijer Mooie prestatie van Damir! Leuk dat Pontos ook op dit gebied van zich laat merken!

Raymond Brettschneider Was een ontzettend leuke dag met de jeugd!

Theo Schopmeijer En wanneer jullie volgend jaar weer gaan, dan ga ik graag mee!

Annette Post Met grote dank aan deze coach! Ik wens met je mee Mariët! De thuisbasis zal altijd Pontos zijn…