pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Jeugdkamp PONTOS 29-10-2022

Geplaatst op 02-11-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Annette

Het was nét niet meer donker bij de start van het jeugdkamp om 8 uur afgelopen zaterdag. We beginnen de dag met een ontbijtje en we maken direct de lunch klaar voor onderweg. Om 11 uur gaan we het water op en roeien we naar het “schapenveldje” aan de Runderweg. De spellen uit de planning verliezen het van “lummelen met een appel” en het altijd favoriete verstoppertje.

1 2

Op verzoek wordt er gelukkig ook gechillt, want een kamp zonder chillen: dat kan écht niet meer in 2022! Bij terugkomst op Pontos wordt de groep in jongens en meiden verdeeld en omdat we meer jongens dan meiden hebben wisselen er twee heren van geslacht. Ze kiezen een captain en deze krijgen een blinddoek voor, waarna ze op aanwijzing van de teams in roeitermen (bakboord, stuurboord, halen, houden en strijken) een parcours mogen afleggen.

2 2

Na een duidelijke winst voor de meiden is het spel (gek genoeg) direct klaar en schakelen we over op verstoppertje, daarna meer verstoppertje en tenslotte, verrassend, nog wat verstoppertje! Gelukkig was er daarna tafel-patat.

3 2

Het recept: deponeer de (bij de snackbar aan de overkant bestelde) patat rechtstreeks op tafel om koken en afwas te besparen!
Na het toetje was het tijd voor het evenement nachtroeien. Tim had de boten speciaal met kerstlampjes uitgedost, het resultaat was schitterend en sprookjesachtig!

4

Het leek wel een prachtig onthaal voor de wedstrijdroeiers die, beladen met gewonnen blik, van de Bosbaan terugkwamen.
Traditioneel werd het kamp afgesloten met het bloedstollende spel “Weerwolven van Wakkerdam” en na afloop was het voor iedereen prettig dat de wintertijd begon: een uurtje extra slaap was zeer welkom!

Volgend jaar is er weer een gewoon kamp met overnachting, er komt een jaarplanning van activiteiten, dus hou de mailbox goed in de gaten!

5

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Anneke Krol
07 nov 2022 14:24

Leuk levendig verslag van een geslaagde dag! Geweldig die verlichting van de boten.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Heel leuk inititief. Kunnen helaas niet komen, hebben een trouwerij

Leendert Aarts Goed initiatief weer, traditie

Theo Schopmeijer Wat een leuk initiatief! Helaas ben ik verhinderd vanwege een theatervoorstelling maar ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe traditie!

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos