pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Het woelige water van de Raceroeiregatta

Geplaatst op 14-05-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Arjen & Mariët

het-woelige-water-van-de-raceroeiregatta

De eerste wedstrijd op de winderige Willem Alexanderbaan van dit jaar was afgelopen weekend. Het beloofde een zonnig maar winderig weekend te worden, dat klopte. Plotseling stond er in Nederland een noorderwind wat betekent wind tegen! En niet zo’n klein beetje ook aangezien de baan midden in de polder ligt. Na flinke discussies over hoe de riemen te stellen, deze coach heeft haar lesje geleerd, hebben we de riemen flink lichter gesteld. 

Als eerste mochten Jarne en Thijmen over de baan in het development programma. A-finale lukt daarin niet dus B-finale halen was het doel. Voor de start van de race bleek dat de tijdwaarneming was uitgevallen waardoor er niet gestart kon worden, onduidelijk hoe lang dat zou gaan duren. Dat bleek dus zelfs een half uur extra te zijn. Gelukkig was het mooi weer maar dat helpt niet mee met gefocust blijven. Na de race, B-finale was gelukt, hadden ze een bijzondere tijd van 4:14 over 2k! De tijdwaarneming liep nog niet helemaal lekker blijkbaar.

Daarna was Joyline aan de beurt in het gevorderde skiffveld. Zij had traditiegetrouw een bijzonder zware voorwedstrijd geloot maar zij bikkelde zich er sterk doorheen en met een zeer goede vierde plek was een A-finale gelukt.

Na een voedzame lunch konden we weer aan de bak in de finales. De heren mochten weer als eerst en na een goede race werd de 5de plek behaald. Tevreden. Joyline mocht 2 races daarna maar kwam helaas niet goed uit de start, daarna kwam ze niet in het juiste ritme en belande achteraan. Dat gaf dusdanige frustratie dat ze binnen no time twee boten ingehaalde en ze op het laatst de allersnelste 500 m had geroeid van het hele veld!

De dag daarop mochten de heren aantreden in het beginnelingen veld en Joyline mocht het in het elite veld opnemen tegen olympisch brons kampioene Marieke Keijzer.

De heren deden in de voorwedstrijd wat ze moesten doen en plaatste zich voor de A-finale. De wind was ondertussen lekker gaan draaien en dus zij-tegen. Joyline mocht meteen finale roeien en zette de kiezen op elkaar en kwam als tweede uit de start achter Marieke! We hielden ons hart vast want we wisten dat de rest echt nog wel toe zouden slaan. Langzaam kropen ze dichter naar Joyline toe en bij de 800 m sloeg het noodlot toe, Joyline raakt een balletje, sloeg bijna om, raakte meteen weer een balletje en lag direct laatste. Stug pakte ze het weer op en ging in de achtervolging. De roeigod was haar niet genadig want bij de 1250 raakte ze weer een balletje en dan is het leed echt geleden. Nog een ervaring (lees:frustratie) rijker. (Daar kan Marieke ook wat over vertellen) Jammer van de tweede helft maar de eerste helft was briljant. 

De heren moesten nog aan de bak, terwijl zij aan het inroeien waren was er een wedstrijd met drie bedrijfsachten. Dat zijn niet sterk geoefende roeiers van één bedrijf. Bij de startvlotten had één ploeg veel moeite met de sterke zijwind. En heel knap presteerde zij het om met een acht bij het startvlot om te slaan!!!! Nat pak voor alle roeiers en de stuur!

Dat moest eerst geregeld worden waardoor er (weer) vertraging opgelopen werd. Maar uiteindelijk mochten ook de heren van start. De start was overleven blijkbaar want ze kwamen als laatste door de 500 m. Daarna konden ze zich goed herpakken en schoven ze gestaag naar voren tot ze vijfde lagen en steeds dichter naar Skadi kropen op plek vier. Op de 1500 m lagen ze er bijna naast en werd het stuivertje wisselen. Na een zinderende eindsprint werden ze vierde op 0,8 sec! Bijzonder goed gepresteerd! ?

Op naar de westelijke regatta volgend weekend, weer op de Willem Alexanderbaan! Hopelijk evenveel zon maar minder wind!

img-2583img-2582img-2585img-2584image0 2

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Lieke Oostveen
18 mei 2023 10:50

Mooi verslag Mariet, we kunnen zo mooi meeleven met de roeiers en de coaches. Goed geroeid uiteindelijk en leuk dat er een livestream is van deze wedstrijden waardoor het "vanaf de bank" te volgen is. Commentaar gaf complimenten aan Pontos ( het is kennelijk gebruikelijk om vooral de verenigingen te vermelden ipv de roeiers ) dat ze dapper meedoen in het grote studentenverenigingen veld.

Suzan van der Velde
18 mei 2023 07:59

Wederom een mooi verslag van een spannend verhaal! Komplimenten voor én de roeiers én de coaches! Wat een wind, dat was zichtbaar.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!