pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Head voor herhaling vatbaar

Geplaatst op 17-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Anton

Vrijdagmiddag vloog de natte sneeuw nog voor de ramen langs, maar zaterdag 11 maart was het ongekend mooi weer voor de Head of the River Amstel. Mathilde, Anton, Kees, Jeroen en Jan hebben dit jaar de honneurs voor Pontos waargenomen op dit unieke roei-evenement. Helaas met slechts de Pegasus II op de grote botenwagen, maar een laadruimte vol fietsen voor de supporters, reden we rond de middag op ons gemak naar Amsterdam. Daar was ons een plek toegewezen bij RIC in plaats van bij Willem III. Wel even sturen door de nieuwbouwwijk ervoor, maar eenmaal aangekomen een ruime parkeerplaats vrijwel naast het vlot in De Omval. Dat scheelt een stuk lopen met de boot.

Het oproeien naar de start in Ouderkerk was uitermate ontspannen; light tot medium paddle onder een lekker winterzonnetje. Bij de start, die dit jaar ruim voor de brug lag, snel de nodige kleren uit, rondmaken en op naar de voorstart, met daarachter de echte start. Vrijwel direct daarna waren van de kant de aanmoedigingen niet te missen. “Op de benen”, zo brulden de meefietsende leden en oud-jeugdleden van Pontos. Met het gewenste resultaat; na enkele kilometers ging het zo soepel, dat bij de slag de twijfel rees of we het beoogde tempo van 24 wel haalden. Maar onze stuurvrouw Mathilde stelde meteen gerust; we zaten strak op 26. Voor we het wisten roeiden we al onder de grote Rozenoordbruggen door. Ondertussen waren we al wel een paar keer opgelopen, maar de masters beginnen ook al bij 27 jaar en dat getal ligt in onze boot omgekeerd. Bij De Omval werd het water onrustiger en de roeiers ook; de kilometers gingen tellen. Gelukkig is de Berlagebrug dan al dichtbij. Daarna alles eruit in een lange sprint tot de finish bij De Hoop. Even bijkomen en snel weer kleren aan, want zo aan het einde van de middag was de zon achter de gebouwen verdwenen. En weer terug naar RIC, wat dan wel lekker dichtbij de finish ligt. Een mooie race op een mooie dag, op naar de volgende.

20230311-190057

whatsapp-image-2023-03-14-at-22-29-13

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Leendert Aarts
18 mrt 2023 11:34

Goed gedaan heren en Mathilde

Mariƫt Vollebregt
17 mrt 2023 22:07

Heren en dame, fantastisch gedaan! Daar kan niemand aan TORren!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Heren, nogmaals gefeliciteerd

Raymond Brettschneider Van harte gefeliciteerd allemaal! Goed gedaan!

Raymond Brettschneider Wat ontzettend grappig dat Pontos zo heeft kunnen helpen om een roeivereniging te verhuizen. En nog een spannende toertocht op de koop toe! Wat een mazzel met het weer hebben jullie gehad.

Leendert Aarts Was informatief en gezellig