pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Griend 33-60 schalt over de Bosbaan

Geplaatst op 05-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Arjen en Mariët

griend-33-60-schalt-over-de-bosbaan

Dit weekend mochten we eindelijk weer naar Amsterdam, dit maal voor de ARB Bosbaanwedstrijden. Daar waren we allemaal blij mee want de Willem Alexanderbaan bij Rotterdam is een mooie en goede roeibaan maar het mist wel sfeer, en is ook nog twee keer zover rijden. Het beloofde (en dat werd het ook) een zonnig weekend te worden, dus we hadden er zin in! De bosbaan stelde niet teleur met overdekte tribunes, heerlijke koffie met havermelk en escalatie-burgers.

Op zaterdag startte Joyline de dames gevorderde skiff met veel inschrijvingen waardoor het op voorhand niet makkelijk zou zijn om de A finale te halen. Daar dacht Joyline anders over en in de voorwedstrijd roeide ze soeverein naar de eerste plaats en stelde ze een plek in de finale veilig. In de finale heeft ze hard gestreden tegen een dame van Okeanos die helaas aan het langste eind trok, maar de 2e plaats in dit sterk bezette veld is een fantastisch resultaat.

Bij gebrek aan het Development 2x veld op de ARB had Thijmen bedacht dat hij wel weer eens in de skiff een wedstrijd wilde roeien. Om de uitdaging nog wat groter te maken is besloten om licht (max. 72,5kg) te starten aangezien hij dit gewicht kan halen. Na een streng, zoutloos dieet werd hij op zaterdagochtend succesvol ingewogen (om daarna gelijk te bunkeren) en kon hij starten in het lichte gevorderde veld. Hierin werd een mooie 3e plek in de B-finale behaald.

Zondag moesten we weer vroeg uit de veren voor de dames elite skiff, waarin Joyline tegenstanders had die aan het EK en WK onder 23 jaar hebben deelgenomen. In de finale werd het menens, haar concurrent spoten weg uit de start waardoor Joyline meteen laatste lag. Maar daar nam ze geen genoegen mee een langzaamaan begon ze steeds dichterbij te komen. Aan de kant werd er door coaches van de tegenstanders al gefluisterd dat die dame van Pontos zo’n sterke eindsprint heeft. Nou, Joyline stelde hierin niet teleur. In de laatste 250m van de race ging de turbo aan en wist ze een 3e plek veilig te stellen! Een geweldig resultaat!

Aan het eind van de middag was het, als afsluiter van ons wedstrijdweekend, de beurt aan Jarne en Thijmen in de beginnelingen dubbeltwee. Na een rommelige start werd een inhaalrace ingezet, en werden tegenstanders ingehaald. Helaas is de wedstrijd maar 2000m dus moest bij de finish de inhaalrace worden gestaakt, maar met een derde plaats werd er een goed resultaat neergezet.

Pontos begint inmiddels bekend te raken: de commentatoren hebben Pontos weer uitgebreid besproken, en op zondag werd een ploeg van de Laak zelfs voor Pontos aangezien. We komen er wel.

image0-1image1-1whatsapp-image-2023-06-03-at-09-59-11

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Suzan van der Velde
06 jun 2023 07:53

Het spat eraf!! Chapeau u allen.

Ineke Beukers
05 jun 2023 23:04

Top gedaan! Trots op Joyline en de mannen!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Heel leuk inititief. Kunnen helaas niet komen, hebben een trouwerij

Leendert Aarts Goed initiatief weer, traditie

Theo Schopmeijer Wat een leuk initiatief! Helaas ben ik verhinderd vanwege een theatervoorstelling maar ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe traditie!

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos