pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Fryske Marrentocht

Geplaatst op 12-06-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Carolien

555

Zaterdag 10 juni om 7.30 uur verzamelden 6 Pontosleden zich om samen naar Sneek te vertrekken.

Na een kleine omweg, omdat de Ketelbrug in die richting was afgesloten, kwamen we ruim op tijd aan bij Roeivereniging de Geeuw, waar we werden ontvangen met koffie en suikerbrood.

Toen de andere roeiers begonnen binnen te druppelen, gingen we op zoek naar de 2 roeiers van URV Viking om ons aantal aan te vullen tot 8. Volgens de planning gingen eerst de Wherry’s van start, waarna de C2X+, C3x+ en C4x+ boten volgden. Onze boten waren de Jeltesloot en de Sybesloot, beide C3x+. Het prachtige weer, goede gezelschap en goed materiaal zorgden voor een geweldige dag. Na ongeveer 14 kilometer roeien over sloten, vaarten en meren kwamen we aan bij de lunchplaats in Langweer.

444

Na de lunch gingen we via het tweelingdorp Uitwellingerga / Oppenhuizen weer op weg terug naar Sneek waar we ontvangen werden met een glaasje Beerenburg of iets alcoholvrij. Ondanks het mooie weer, waren de meeste boten  tamelijk nat geworden van de golfslag van het andere verkeer, want op een mooie dag ben je niet de enige op het water.  Dat mocht de pret zeker niet drukken, want een beetje verkoeling was welkom.

Nadat het materiaal was opgeruimd konden we samen genieten van het buffet en zijn we weer huiswaarts gegaan.

Een heerlijke dag in een prachtige omgeving. Voor herhaling vatbaar.

333

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Kees de Haan Een prachtige weergave van de inzet die door de leden is gedaan. We kunnen trots zijn dat veel leden op zo een dag de handen uit de mouwen steken en gebouw, boten en terrein op orde en schoon te houden

Frens Dijkman Helemaal Goed! Proficiat Ferry

Leendert Aarts Ferry gefeliciteerd zeer verdiend en Hans goede opvolging uitgekozen

Leendert Aarts Gefeliciteerd en na wat ik zie en gelezen heb ook erg gezellig