pontos-logowapen-900x250

Nieuws

Expeditie Noordzeekanaal: niet voor watjes!

Geplaatst op 17-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Annette

expeditie-noordzeekanaal

RV Pontos en RV Rijnmond helpen RV de Stern verhuizen!

Op zondagochtend 17 maart, in alle vroegte, vertrok een delegatie roeiers vanuit zowel RV Pontos als RV Rijnmond naar IJmuiden om de collega’s van RV De Stern te helpen met het verhuizen van een deel van de vloot. Onze zeehelden kregen vooraf een angstaanjagende uitleg over de gevaren van het roeien op het Noordzeekanaal. De golfslag van de zeewaardige aken, de snelheid van de nieuwe pont, sleepboten die roekeloos langs varen en metershoge golven veroorzaken, dat alles onder de ronkende krochten van Tata Steel en onder de aanstormende luchtvloot richting Schiphol: het beloofde een enerverende ochtend te gaan worden! De weersvoorspelling gaf bakken met regen aan: ook dat nog…

Eenmaal op het water in de Ooievaar en de Albatros valt het allemaal erg mee. Het Noordzeekanaal is flink wat breder (en, aan de langsvarende “bootjes” te zien, ook flink dieper) dan de Lage Vaart in Lelystad, zodat passerende boten die golven maken goed te trotseren zijn. We zijn de pont te slim af en roeien de 15 kilometer helemaal droog naar de eindbestemming! Wat een geluk hebben wij zeehelden deze dag! De nieuwe locatie van RV De Stern is nog niet helemaal af, maar allemachtig prachtig! Zodra dit pand klaar is, zal onze toercommissie zeker een tochtje daar in de buurt willen gaan plannen, dus houdt ze goed in de gaten!

expeditie-noordzeekanaal-2

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Raymond Brettschneider
18 mrt 2024 12:57

Wat ontzettend grappig dat Pontos zo heeft kunnen helpen om een roeivereniging te verhuizen. En nog een spannende toertocht op de koop toe! Wat een mazzel met het weer hebben jullie gehad.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Heel leuk inititief. Kunnen helaas niet komen, hebben een trouwerij

Leendert Aarts Goed initiatief weer, traditie

Theo Schopmeijer Wat een leuk initiatief! Helaas ben ik verhinderd vanwege een theatervoorstelling maar ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe traditie!

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos