pontos-logowapen-900x250

Nieuws

EINDELIJK......

Geplaatst op 21-06-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Mariët

Na 2 jaar trainen, trainen, virtuele wedstrijden en nog meer trainen was het eindelijk zover voor Jarne en Thijmen, een echte 2 km wedstrijd op de Willen-Alexanderbaan in Zevenhuizen. Hier hebben we lang naar uitgekeken na onze eerste samenwerking op het NK-indoor roeien in 2019.  Eindelijk een echte wedstrijd, de Westelijke regatta voor de junioren! Feestje in mijn hart!

Inschrijvingen werden geopend en wat schertst onze verbazing: Junioren betekent dat 18-jarige niet mee mogen doen en helaas werd Thijmen net een week voor de wedstrijd 18 jaar……. Bij Daventria hadden ze exact hetzelfde probleem dus we hadden al een afspraak staan om de twee 17-jarige dan maar bij elkaar in de boot te laten stappen, afspraakje is zo gemaakt. Een dag voordat we naar Deventer zouden afreizen om te oefenen werd er bekend gemaakt dat ze 18-jarige gedogen! Mooi, iedereen weer in z’n eigen boot met z’n eigen maatje. Aangezien ik verwachtte dat er niet bijzonder veel wedstrijden meer gehouden zouden worden had ik de jongens in de dubbeltwee en in de skiff ingeschreven, dat er niet veel geoefend is in de skiff mag de pret niet drukken.

Gelukkig hadden beide jongens geweldige vaders die een auto met trekhaak hebben en een BE rijbewijs, dus gaan met die banaan!

Zaterdag roeiden de jongens in de skiff en er waaide een stevig windje mee. Eerst de voorwedstrijd in en beide jongens haalde de B-finale! Uitmuntend goed. Bij de finale in de middag ging het hele veld van 8 boten samen op. Bij 250-500 m lagen Thijmen en Jarne 1 en 2! Mijn roeihartje zwol van trots! Toen kwam er helaas bij de 1000 m een man met een hele grote hamer en die besloot Jarne in elkaar te meppen. Aangezien het veld vreselijk dicht op elkaar lag ging Jarne helaas van plaats 2 naar plaats 8. Thijmen daarentegen kon de man met de hamer goed ontwijken en buffelde door. Naast hem had hij de nummer 2 liggen dus hij kon hem goed in de gaten houden. En van zich afhouden want hij ging als eerste over de finish! Geweldig resultaat!

Na een goede nachtrust gingen ze de volgende dag er nog een keer tegen aan in de dubbel. Bij de voorwedstrijd lagen ze gezellig naast onze vrienden van Daventria. Na een goede start was het duidelijk dat het niet onze race was en ze werden laatste dus naar de C-finale. Gedesillusioneerd dropen we af om onze wonden te likken en op te laden voor de C-finale. Ook in de C-finale werden er geen wonderen verricht en werden ze derde van de vier.

Ondanks dat we niet over wedstrijdmateriaal beschikken (we hebben likkebaardend om ons heen gekeken) hebben de jongens het vreselijk goed gedaan. Op naar de volgende wedstrijd!

Auteur: Mariët

wedstrijd

 

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Annette Post
30 jun 2021 16:13

Heerlijk verslag Mariët, via de livestream was het lastig te volgen maar wat een trots op deze twee mannen!!! Prachtig dat ze zo fanatiek blijven, op naar de volgende wedstrijd...

Marc Peerdeman
25 jun 2021 22:36

Zeg Marit. Over dat materiaal hebben we het nog hè!

Marc Peerdeman 25 jun 2021 22:36
@Marc Peerdeman 25 jun 2021 22:36

Mariët

Leendert Aarts
24 jun 2021 19:46

Mariet, training betaald uit, al duurt het 2 jaar. Geweldig

Leendert Aarts
24 jun 2021 19:45

Geweldig mannen, well done

Marc Peerdeman
21 jun 2021 22:11

Indrukwekkend. Knap gedaan Kaartje en Thijmen!

Marc Peerdeman 25 jun 2021 22:35
@Marc Peerdeman 21 jun 2021 22:11

Ik bedoel natuurlijk Jarne en Thijmen

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.