pontos-logowapen-900x250

Nieuws

DE TROMP BOATRACE

Geplaatst op 17-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Mariët & Arjen
Herfst is aangebroken, de pepernoten liggen in de schappen en de vakantierustperiode is voorbij. Tijd voor de Tromp boatrace! 5,2 km op het Hilversumse kanaal, lekker dichtbij huis!
Gelukkig op tijd aan gedacht om in te schrijven om daarna (weer) stijl achterover geslagen te worden door het gigantische aantal inschrijvingen, Joyline heeft 62(!) tegenstanders in het dames skiffveld, waaronder vele WK roeisters. De heren hadden 26 tegenstanders in het heren dubbel twee veld.
De heren konden zaterdag lekker uitslapen en op het gemakje naar Hilversum gaan met de boten op sleeptouw. Helaas begon het onderweg al te regenen en dat hielt helaas niet echt op. Snel riggeren, rugnummers halen, en gaan, ze waren als één van de eerste het water op, ze hadden er zin! Dat was ook duidelijk te zien aan de resultaten: vijfde! Ook nog zeer dicht op nummer vier, drie en twee. Een goede race, vier ploegen ingehaald, een ploeg tegen de brug aan zien roeien, een ploeg de kant in zien roeien en een ploeg die een andere ploeg dusdanig hinderde dat er protest werd ingediend. Al met al een gezellige boel dus! 
De volgende dag mocht Joyline aan de bak. Lekker vroeg op, botenwagen opzoeken. Druilerig opriggeren maar gelukkig was het droog bij het water opgaan. Bij de start aangekomen brak er zelfs een zonnetje door! Waardoor deze stoere dame als enige met zonnebril roeide. 
Dit resulteerde in een 33ste plek, waar wij allen zeer tevreden mee zijn aangezien Joyline afgelopen seizoen wat overtraind was en daardoor er weer even in moet komen. Deze wedstrijd werd voor haar vooral gebruikt om te kijken waar we staan en om weer in het wedstrijdritme te komen.
Het was weer een enerverend weekendje, een heerlijk begin van hopelijk een goede winter voor een sterk wedstrijdseizoen!!?

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Leendert Aarts
17 okt 2022 15:18

Joyline en heren dubbel, heel goede prestaties, gefeliciteerd. Wat een leuk verslag weer Mariët en Arjan en jullie coach inspanningen maar ook die van de wedstrijd roeiers werpen vruchten af!

Frens Dijkman
17 okt 2022 14:05

Leuk om te lezen en heel goed geroeid! Inderdaad stevige basis voor een spannend wedstrijdseizoen!

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Leendert Aarts Kon helaas niet mee maar heb begrepen dat de deelnemers het zeer op prijs hebben gesteld. Jeroen ik weet van je coach lessen dat je alles ziet en er op wijst. Denk daarom te weten waarom de deelnemers enthousiast waren.

Leendert Aarts Elfsteden team, wat een prestatie, gefeliciteerd 12de!!. Mooi uitvoerig verslag.