pontos-logowapen-900x250

Nieuws

De slag van uithouding: roeien tegen de tijd

Geplaatst op 01-05-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Michiel

de-slag-van-uithouding-roeien-tegen-de-tijd

Een bijzondere dag bij Crossfit Lelystad, 20 april, waar teams en individuele roeiers zich verzamelden voor de jaarlijkse roeimarathon op de ergometer. Onder hen was een gemotiveerd team van roeiclub Pontos, bestaande uit Jorn, Marcel en mijzelf. Ondanks de voorkeur voor het roeien op open water, had elk teamlid zich aangepast aan de strenge eisen van de ergometer, een apparaat dat veel roeiers liever vermijden.

De uitdaging van de ergometer is een bijzondere proeve van uithoudingsvermogen. Het is een ervaring waarbij de saaiheid toeslaat, terwijl je continu geconfronteerd wordt met de onverbiddelijke feedback van het digitale schermpje.

In totaal namen vijf teams deel aan deze uitputtingsslag, waaronder twee solo roeiers die elk hun eigen strijd voerden tegen de machine.

Niet onvermeld mag blijven dat Nicole van RV Pampus de volledige marathonafstand solo roeide en deze binnen 3,5 uur voltooide, een prestatie die getuigt van buitengewone kracht en doorzettingsvermogen.

In de aanloop naar de Elfstedenroeimarathon op 10 en 11 mei hadden we natuurlijk wel wat kilometers in de benen zitten. Ons team benaderde de marathon met een strategische indeling: negen segmenten, beginnend en eindigend met een intense inspanning van ieder lid.

De trots was groot toen we onze eindtijd van 2 uur, 47 minuten en 48 seconden bereikten, wat ons de snelste tijd van de dag opleverde. Het succes was niet alleen te danken aan onze fysieke inspanningen, maar ook aan de mentale veerkracht die nodig is om zo'n monotone uitdaging te overwinnen.

 

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Raymond Brettschneider Ik ben enorm blij verrast, en verbaasd, hoe de jeugd hier ondanks het weer echt samen een geweldige ervaring van heeft gemaakt. Dat maakt het voor mij als jeugdcommissaris dubbel zo leuk om (samen met mijn jeugdcommissi

Marga Bogaart Ondanks het weer, zo te lezen een geweldig kamp. Leuk dat iedereen het zo goed doet.

Leendert Aarts Heel leuk inititief. Kunnen helaas niet komen, hebben een trouwerij

Leendert Aarts Goed initiatief weer, traditie