pontos-logowapen-900x250

Nieuws

ARB wedstrijden

Geplaatst op 07-06-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Arjen & Mariët

Afgelopen weekend (4 en 5 juni) hebben Jarne en Thijmen de ARB wedstrijden op de bosbaan geroeid. Het was voor hen een bijzondere wedstrijd aangezien de nieuwe dubbeltwee gebruikt kon worden. Deze was namelijk de dinsdag ervoor afgeleverd, en gelijk roei-klaar gemaakt om er nog een paar keer in te kunnen trainen voor de wedstrijd.

Op wat kille en winderige zaterdagochtend waaide het dusdanig stevig en dwars op de baan dat de organisatie de voorwedstrijden als time-trial heeft laten roeien. Hierbij start iedereen in dezelfde baan, en telt je tijd over 1900m voor je plaatsing in de A-finale of B-finale. Helaas hadden Thijmen en Jarne 2,5 seconden te langzaam geroeid en moesten ze naar de B-finale. Deze verliep erg goed, en werden ze 2e met een tijd waarin ze in de A-finale de 4e plaats gehaald zouden hebben. Dit gaf vertrouwen voor de volgende dag!

Zondagochtend kon gelukkig een normale voorwedstrijd gevaren worden en na een spannende strijd werden Jarne en Thijmen 2e, en slechts 0.4 seconden achter de winnaar, waarmee een plaats in de A-finale was verdiend. Jammer genoeg waren “de hemelpoorten geopend” aldus de commentatoren en lukte het in de stromende regen niet om een goede wedstrijd varen, maar wel om er een geweldige eindsprint uit te persen.

Dit weekend heeft laten zien dat de nieuwe wedstrijd dubbeltwee behoorlijk wat extra snelheid heeft opgeleverd en door de prestaties van Thijmen en Jarne is Pontos weer goed op de kaart gezet, en de commentatoren op de bosbaan hadden lovende woorden voor ze!

Marc en Paulien waren ook aanwezig voor de nodige Pontos steun en prachtige foto’s!

Op naar de volgende wedstrijd om daar weer een stap naar de winst te kunnen zetten.

image002image001

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Hans Beukers
20 jun 2022 18:04

Geweldige prestatie!

Marga Bogaart
15 jun 2022 10:34

Geweldige prestatie. TOP!

Leendert Aarts
10 jun 2022 11:26

Mannen gefeliciteerd, heel goed gedaan. Pontos, goede investering!!

Lieke Oostveen
08 jun 2022 12:01

Gefeliciteerd ! Leuk om te horen en te lezen dat het zo goed ging.

Suzan van der Velde
08 jun 2022 10:13

En Marc gaf de lui aan de wal de stand van zaken door, dus wij leefden mee. Fantastisch die tweede tijd in de series! De Filipi doet de mannen recht! Chapeau hoor. En fijn om de verslagen te lezen, dank.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Heel leuk inititief. Kunnen helaas niet komen, hebben een trouwerij

Leendert Aarts Goed initiatief weer, traditie

Theo Schopmeijer Wat een leuk initiatief! Helaas ben ik verhinderd vanwege een theatervoorstelling maar ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe traditie!

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos