pontos-logowapen-900x250

Nieuws

ARB Bosbaanwedstrijden op 15 en 16 juni

Geplaatst op 13-06-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Pontos

arb-bosbaan
Op 15 en 16 juni 2024 vinden de ARB (Amsterdamsche Roeibond) Bosbaanwedstrijden plaats, waarbij Roei- en Zeilvereniging "De Amstel" haar 30ste jubileum viert. Tijdens deze wedstrijden zullen Junioren 14-velden over 1000 meter worden verroeid. Dit jaar wordt ook weer de ARBeker uitgereikt aan de best presterende vereniging, ongeacht of het een studentenvereniging is of niet.


Wedstrijdprogramma en inschrijvingen

De ARB Bosbaanwedstrijden hebben velden voor het KNRB Eerstejaarsklassement en junioren, evenals voor Elite en Gevorderde senioren. De wedstrijdindeling en het tijdschema worden kort voor de wedstrijd bekendgemaakt. Tijdens de wedstrijden zullen er drie tussenstanden van de ARBeker worden gepresenteerd, en aan het einde van het weekend wordt de winnaar bekendgemaakt.

De wedstrijden zijn live te volgen via roeien.tv op YouTube.

In Nederland is roeien een populaire sport, vooral onder studenten. Er zijn twee soorten wedstrijden: 'roeiontmoetingen met wedstrijdkarakter' voor competitieroeiers en 'klasserende wedstrijden' voor intensievere beoefenaars. De ARB-wedstrijd is een van de klasserende tweekilometerwedstrijden, waarbij subtop- en toproeiers strijden.

Oprichting en doelen van de ARB

De Amsterdamsche Roeibond (ARB) werd op 1 december 1925 opgericht om de belangen van Amsterdamse roeiverenigingen te behartigen. Sindsdien organiseert de ARB jaarlijks de Head of the River op de Amstel en de ARB Nationale Wedstrijden, die sinds 1937 op de Bosbaan plaatsvinden.

Eerste wedstrijden op de Bosbaan

Op 6 mei 1937 werd de Bosbaan geopend en werden de eerste wedstrijden gehouden. Dit was belangrijk voor de Amsterdamse roeiwereld, die lang had aangedrongen op deze faciliteit. De tweekilometerwedstrijden verhuisden van de Amstel naar de Bosbaan vanwege obstakels zoals de Berlagebrug.

Belangrijke gebeurtenissen en onderbrekingen

De ARB-wedstrijden worden traditioneel in het eerste weekend van juni gehouden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kon de Bosbaan niet gebruikt worden vanwege militaire activiteiten. Na de oorlog werden de wedstrijden hervat, behalve in 2020 en 2021 toen ze werden geannuleerd door de coronapandemie.

Link: https://amsterdamscheroeibond.nl

 

Reageer

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!