pontos-logowapen-900x250

Een nieuw lid meldt zich aan

hva-roeiploeg-1976-350x120

Het grillige verloop van de roeicarrière van Hans. Een persoonlijk verhaal van een van onze leden, Hans van Amstel, die nu ruim 20 jaar lid is van RV Pontos.

hva-roeiploeg-1976-300x191

1) Proteus-Eretes op de ‘Head’ in 1976. Hans nog enigszins herkenbaar op positie 5

Hoe ik met roeien begon
Nog vóór de oprichting van de roeivereniging RV PONTOS was ik al aan het roeien.
In de seizoenen 1975-’76 en 1976-’77 roeide ik bij de studentenroeivereniging Proteus-Eretes. Als lichte roeier van < 72,5 kg (nu bijna niet meer voor te stellen) heb ik in 1976 de ‘Head of the River’ geroeid en een paar maanden later mijn eerste (en tevens laatste) blik getrokken. Zo heette dat toen en zal ook nu nog wel zo heten.

hva-blik-1976-150x150
2) En hier het blik van mijn eerste overwinning

Geweldig dat roeien, maar naast roeien en studeren was er in feite geen tijd voor andere ‘hobby’s’. Mijn toenmalige vriendin (later mijn vrouw) vond het ook niet zo leuk dat ik ook in de weekenden vaak met roeien bezig was. Dus na 2 seizoenen was het over en uit met het roeien!

En toen bleef het heeeeeel lang stil….
Twintig jaar later , in de herfst van 1997 kom ik, bij een vergadering ergens in de randstad, Sjaak de Wit tegen. Net als ik was hij werkzaam bij Rijkswaterstaat en woonde ook in Lelystad. Natuurlijk mag Sjaak na afloop met mij in de auto mee terugrijden naar Lelystad.

Al pratende onderweg komen we op het onderwerp hobby’s en dus ook op de hobby van Sjaak: ROEIEN, roeien bij RV PONTOS in Lelystad. Ook ik ben al een tijd van plan om ooit weer te gaan roeien (was toen een van mijn goede voornemens). Als ik Sjaak bij zijn huis afzet zegt hij bij het uitstappen: “En zaterdag aanstaande om 9.30 uur melden bij PONTOS; hierbij dus afgesproken!”.

Goed voor je lijf, lekker buiten en een leuk clubje roeiers.

hva-roeiploeg-head-2017-1-300x157
Op de ‘Head’ in 2017 met mijn Pontosploeg

Tja, en wat doe je dan…. dan ga je dus naar PONTOS. Dit was mijn toetreden tot de roeivereniging. Sindsdien daarna elke zaterdagochtend aan het roeien met mijn vaste ploeg. En als het kan in de zomertijd periode ook nog een avond.
In 1998 heb ik met Pontos voor de tweede keer de ‘Head’ geroeid. Daarna nog een keer in 2017, als reserve moest ik toen aan de bak. Ja een heel spektakel, een hele belevenis!
Ondertussen dus al meer dan 20 jaar lid van PONTOS. En dat zal nog wel een tijdje zo blijven.
Hans van Amstel

hva-roeiploeg-1976-300x191
Dit is wat mij betreft wel een goed sfeerbeeld van wat ik met plezierig roeien bedoel.

 

 

Handige links

Zoeken

Recente reacties

Leendert Aarts Gefeliciteerd mannen, Thijmen en leuk de roeipakken van Pontos

Marga Bogaart Beetje laat, Maar super goed gedaan mannen!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!

Michiel Kromhout van der Meer Dank!