• info@rvpontos.nl

Wedstrijd ZRB in Tilburg

Wedstrijd ZRB in Tilburg

In het weekend van 4 en 5 mei werd de ZRB geroeid. Hier hebben Joyline in de skiff, Jarne en Thijmen in de dubbel en Tom in de skiff aan meegedaan. Het weer was slecht, af en toe viel er een bui en er was harde wind tegen. Dit weerhield de roeiers er echter niet van om voluit te gaan om te strijden voor die eerste plek en het blik.

Joyline mocht als eerst van start op de zaterdag in het Dames Elite veld. Ze roeide ondanks de tegenwind een zeer goede race en eindigde met een prachtige eerste plaats in haar heat. Dit betekent dat ze door was naar de A-Finale. In de finale heeft ze ook weer hard gestreden, de wind was inmiddels weer wat gaan liggen en ze roeide maar liefst 42 seconden sneller dan in de voorwedstrijd. Helaas was dit op een kleine 7 seconden na net niet genoeg voor de eerste plaats en eindigde ze als tweede.

Nadat Joyline haar voorwedstrijd had geroeid, was het de beurt aan Jarne en Thijmen om te laten zien wat ze in huis hadden. Zij hadden ook nog steeds een ferme wind tegen en dit is natuurlijk moeilijk om goed mee om te gaan als je nog niet zoveel wedstrijdervaring hebt. Desondanks hebben zij een mooie tweede plek in hun heat kunnen bemachtigen, maar dit was helaas net niet genoeg om door te kunnen naar de A-Finale.

De volgende ochtend waren Joyline, Tom en Christof (voor de aanmoediging) alweer vroeg aanwezig op de roeibaan in Tilburg. Joyline moest namelijk weer vroeg starten in het Dames Gevorderden veld. Er werden 3 voorwedstrijden geroeid, waarvan de 3 eersten en de snelste tweede doorgaan naar de A-Finale. De loting was echter zeer ongelukkig en Joyline werd helaas 4e met slechts 3 seconden verschil met de 2e. Van alle 12 dames die roeiden in haar veld had ze wel de 5e snelste geroeide tijd. Als ze in een heat later of eerder was geloot, had ze nog een kans gekregen in de A-Finale.

Als laatste van alle roeiers mocht Tom zich bewijzen. Tom roeide in een pittig Jongens 18 veld dat bestond uit 3 heats. De winnaar van elke heat kreeg hier blik en dus ging Tom met goede moed zijn boot in. De wind was er echter nog steeds en deze hinderde ontzettend. Hij kon moeilijk kracht zetten en zijn bladen werden door de golven uit zijn handen geslagen. De balans was helaas ook niet helemaal goed en Tom eindigde op een 4e plek in zijn heat.

Nog een speciaal bedankje aan Alex Kolder voor het rijden van de botenwagen. Zonder hem had Pontos niet aan deze winderige, maar toch leuke wedstrijd mee kunnen doen.

De roeibaan 2 kilometer

2 Reactie

Marga Bogaart

mei 15, 2019 at 9:09 am

Toch goed gedaan. Applaus.

Leendert Aarts

mei 17, 2019 at 1:02 pm

Roeiers, gefeliciteerd

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos