• info@rvpontos.nl

Wat een bak!

Wat een bak!

Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat er weer een roeibak aan het Pontos vlot ligt. Zonder enige ruchtbaarheid is deze bak afgelopen zaterdag tijdens de Open Dag/ Backhome-party in gebruik genomen.


Zo op de vroege ochtend, na een zeer geslaagde Backhome-party, besef ik dat ik er o.a. debet aan ben dat de roeibak zonder veel poespas het water ingegaan is. Ik werd namelijk onlangs benaderd met de vraag of ik de bak niet wilde dopen als dank voor mijn inspanningen voor KiKaRow. Aangezien ik het een niet kan rijmen met het ander, heb ik bedankt voor de eer.
Maar daardoor krijgen degenen die ervoor gezorgd hebben dat er weer een bak is, niet de aandacht die ze verdienen. 

Bakhistorie’
Een paar jaar geleden is de oude roeibak, die niet meer te repareren was, naar de sloop gegaan. Het ontbreken van een bak was een heet hangijzer binnen de club en de coachcommissie. Na de zoveelste verhitte discussie ging Ludmila vorig jaar even een kijkje nemen op Marktplaats en plotseling kwam er een mooie roeibak bovendrijven bij de Koninklijke Nederlandse zeil- en roeivereniging Muiden. De materiaalcommissaris werd getipt en nog dezelfde week stond een trip naar Muiden op het programma. De bak zag er goed uit, ruggenspraak met het bestuur en Vera gaven de doorslag. Na strak verlopen onderhandelingen werd de bak voor een luttel bedrag eigendom van Pontos. Het vervoer naar de club nam Anton voor zijn rekening en binnen een paar weken lag de bak in de loods.

Het reparatieplan
De bak bleek echter her en der wat schade te hebben opgelopen, dus moest er een reparatieplan aan te pas komen. De materiaalcommissie moest aan de bak! Er was bodem- en vochtschade die vakkundig gerepareerd werd door Hans Kip, Ewoud, Leendert. Ludmila huurde een blower om het droogproces te versnellen. De basis voor de slidings is verhoogd door Jaap en Marc, de ingenieuze dolbevestiging heeft Jaap bedacht en uitgevoerd. Daarna volgden een paar epoxylagen, het verven in de clubkleuren en het maken van het deksel door Marc.
Het heeft een tijdje geduurd, maar ja de materiaalmannen hadden nog meer werk te doen. Ondertussen werd de bak geregeld gebruikt als een bijzettafeltje, iedere week werden er waterflesjes op de bak gestald, lagen er touwen en handdoeken op. Kortom, de bak hoorde inmiddels bij het vaste interieur van de loods.

Tewaterlating
Tot vrijdagavond 20 september. Met een paar extra handen heeft de materiaalcommissie de Pontosroeibak te water gelaten. Het was even spannend: bleef hij drijven of niet? Het resultaat kon iedereen zaterdagochtend zien. Tijdens de open dag was het meteen volle bak! Alle geïnteresseerden en een aantal coaches hebben erin geroeid. Nog een beetje ‘finetunen’ en we kunnen voorlopig vooruit (of liever gezegd surplace roeien😊).

Bedankt materiaalcommissie!

Door Pauline Roumans

4 Reactie

Ludmila

september 24, 2019 at 8:48 pm

Wat een hoop werk moest er nog worden verzet, maar het resultaat mag gezien worden.
Complimenten voor degene die er een mooie Pontos Bak van hebben gemaakt.
🧢af!

Suzan van der Velde

september 25, 2019 at 11:42 am

Mooi verhaal over een mooie bak!
Komplimenten dat het zo goed gelukt is allemaal! suzan.

Vera Meijer

september 26, 2019 at 5:24 pm

Het is gelukt. Proficiat!
Toen ik de bak voor het eerst zag , dacht ik, wat een zwaar bakbeest! Kan dat ooit wat worden? Maar wonder boven wonder is het dank zij het intensieve werk van de materiaalcommissie toch een heel goed bruikbaar en afstelbaar apparaat geworden, waarin niet alleen nieuwelingen o.b.v. een coach de beginselen van de lastige roeisport leren kennen, maar waarin ook meer ervaren roei(st)ers kunnen werken aan de fijnere, technische details van de roeibeweging, kortom waarin ze de puntjes de “i” kunnen zetten. Ik hoop dat er nog een hele tijd met plezier in geoefend kan worden.
Materiaalcommissie, en ieder die er verder aan meegewerkt heeft, heel hartelijk bedankt!
Vera

Cees van Vliet

september 30, 2019 at 4:21 pm

Mijn complimenten aan allen die hebben gewerkt aan het tot stand komen van de roeibak. Het is een aanwinst voor de vereniging. Helaas is me ontgaan dat de roeibak gereed was voor de tewaterlating. Van belang is ook het aardige artikeltje van Pauline. Daarmee krijgen we inzicht in wat er allemaal bij kwam kijken om dit project tot een goed einde te brengen.
Cees van Vliet

Meest recente berichten

Pontos en KikaRow 2019

Wat doet Pontos