• info@rvpontos.nl

Vlot, vlotter, vlotst

Vlot, vlotter, vlotst

De afgelopen twee maanden is er weer hard gewerkt aan de inrichting van ons buitenterrein. Vorige keer hebben we al gemeld dat de tuin- / inrichtingscommissie van start is gegaan, en hoe! Ondertussen kunnen we jullie al het nodige nieuws melden. Laat ik beginnen bij het slechte nieuws.

Geen dwarsliggend vlot
De vlotcommissie heeft nogmaals het oude vlot onderzocht en gekeken naar de mogelijkheden om dit te splitsen. De oorspronkelijke wens was om een vlot van 10 meter langs de oever te leggen. Waarom?:

  • Vanaf dit vlot kunnen roeiers in de bak gecoacht worden, omdat je goed zicht heb op de slag die wordt gemaakt door de roeier.
  • Het is ideaal om in de kom les te geven en aanleg oefeningen te doen, zonder andere roeiers te hinderen.
  • Voor minder valide en minder sterke mensen kan hier met gemak een boot in het water worden gelegd met een kar op rolletjes
  • Etc.

Helaas het is niet mogelijk. Het oude vlot kan niet makkelijk gedeeld worden zonder dat er veel moet worden geslepen, gelast, gezaagd, vervangen en aangepast oftewel….onmogelijk.

Het bestuur heeft gezien de vele mogelijkheden die een kort dwarsvlot biedt, wel besloten om verder te kijken. Jachthavens, Rijkswaterstaat, de gemeente, het waterschap of andere partijen hebben misschien nog een redelijk vlot liggen dat enkele jaren dienst kan doen. Weet jij er één laat het dan weten.

Planning van de werkzaamheden
Cees van Vliet heeft nog steeds contact met de heer Makine van de gemeente en de aannemer Knipscheer. De planning is nog niet geheel bekend maar voorlopig ziet het er naar uit dat het werk niet in week 26 maar pas in week 33 zal starten. Dit is direct na de bouwvak in de week van 10 – 17 augustus. Vervolgens zal het werk tot en met week 36 duren. In deze periode, van week 33 tot en met 36, zal roeien maar beperkt mogelijk zijn.

Er zijn nog genoeg onzekerheden in de planning, maar dit is wat we weten. Zodra er meer nieuws is zullen we dat aan jullie melden.

Inrichting van het terrein
Sinds ons vorige nieuwsbericht is de tuincommissie gestart. Zij hebben een nieuw inrichtingsplan gemaakt en met de barcommissie en vlotcommissie besproken. Dit heeft geleid tot een plan waarmee we naast het nieuwe vlot ook weer een mooi, modern en vernieuwd voorterrein krijgen.

Belangrijkste wijziging in de inrichting is, dat het terras intiemer wordt en er banken en parasols komen die het gezelliger maken.

Het onderhoud aan groen wordt beperkt door een aantal perkjes op te heffen. De grote bomen bij de ingang blijven staan en worden aangevuld door grote bloembakken. Aan de noord en zuidzijde van het voorterrein komen nieuwe beukenhaagjes om het gebied iets af te sluiten. De beukenhaagjes komen op een afstand van 50 cm van de rand zodat achter de haag een ‘onderhoudspad’ ontstaat om te snoeien.

De fietsenrekken worden schuin geplaatst zodat er makkelijk en veel fietsen bij de ingang kunnen worden gezet. Hierdoor staan deze niet in de looproutes of op het terras.

Op het terras komen aan de zuidzijde houten (lounge)banken te staan met kussens en worden tafels (annex opbergboxen) gemaakt. Aan de noordzijde komt een bar met krukken. Er blijft daarnaast één picknicktafel om heerlijk over het water te kijken.

Als het lukt worden alle tegels opnieuw gelegd zodat we weer een vlak terrein hebben. Onder de tegels wordt iets gedaan tegen de groei van heermoes.

Volgens mij een mooi en strak nieuw voorterrein.

Tuin en barcommissie bedankt!

Namens het bestuur
Ferry van de Coevering

4 Reactie

Hedwig Boerrigter

juni 27, 2020 at 8:12 am

Geacht bestuur,
Mooi! Eén opmerking: 50cm van de kant een beukenhaag planten om een paadje aan de achterkant over te houden is zinloos. Veel te smal. Maak er 1 meter van. Niet overtuigd? Kom maar bij me langs. 2 jaar terug nieuwe beukenhaag geplant.

Ludmila Zwagers

juli 7, 2020 at 1:41 pm

Misschien is het een idee om de grindtegels omgekeerd te laten leggen. Dit geeft een minder oubollige uitstraling en het is makkelijker schoon te houden. Kortom, een compleet nieuw aanzicht zonder extra kosten te maken.
Ik heb dit jaren geleden laten doen en ben er nog steeds blij mee.

vivian

juli 7, 2020 at 10:29 pm

Ben met beide bovenstaande reacties eens. Beukenhaagjes groeien snel uit. Tevens de kieseltegel kant is ook erg glad met vocht en (lagen) groene zeel

Leendert Aarts

juli 12, 2020 at 11:16 am

Ik voel veel voor de suggestie van Ludmia. Iijkt mij een uitstekende en goedkope oplossing en we zijn van die grindtegels af, geeft inderdaad ook een modern aanzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest recente berichten

Tekst

De gang van zaken